28 / 04 / 2024

1943 yılı emlak fiyatları

1943 yılı emlak fiyatları

1943 yılında Beylerbeyi'nde 50 dönüm arazi kelepir satılacakmış. Arazinin içinde 3 tane ev, beş tane taş ocağı varmış. Bu arazi sadece 182 altın parasına alınabiliyormuş.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! 2020 yılı emlak vergi değerleri!

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. İşte tüm merak edilenler...

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

2017 yılı için gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki, 2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir? Ödeme nereye ve nasıl yapılır?

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarıya göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni inşa edilen binalardan 5 yıl emlak vergisi alınmayacak!

Canikli, Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalara bina harcı istisnası ve imarla ilgili harçlara ilişkin istisna ile 5 yıl süreyle emlak vergisinden istisna getirileceğini söyledi.

Melikgazi 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit!

Büyükkılıç, 2015 yılı Emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak “Vergi mükelleflerimiz için gerekli kolaylıklar sağlandı. İşlemler bilgisayar ile yapılmaktadır.” dedi.

2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimseler ne kadar emlak vergisi ödüyor? 2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

1947 yılında Emlak Bankası halk mahalleleri kuracak!

1947 yılına Emlak Bankası, İstanbul'da konut buhranının önüne geçmek için halk mahalleleri kuracakmış. Kumkapı ve Kurtuluş'ta birer mahalle kuracak olan Banka, buralarda üretilecek konutları 5 bin liradan satacakmış.

1947 yılında emlak sahipleri telaşta!

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1943 yılı emlak fiyatları Haberi

1943 yılı emlak fiyatları

ACELE KELEPİR 6000 LİRAYA BEYLERBEYİ'NDE - Satılık arazi

50,000 metre olup içinde 3 ev beş taş ocağı ve grafit madeni ile tanınmış arazi.

Tünel Narmanlı Yurdu 5 No.

Telefon: 40284


(1943 yılında Reşat Altın 33 liraymış.)


Akşam Gazetesi 22 Haziran 1943



Abdullah Kutalmış...