09 / 05 / 2024

1960 darbesi

1960 darbesi

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükten kaldıran yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’ndan oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler eski sahiplerine iade edilecek.

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Otomobil piyasası Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle dengelendi ve fiyatlar düşmeye başladı. Bayiler kampanya üstüne kampanya yaparken, araba bolluğu yaşanmaya başladı. Fakat bundan bir kaç ay öncesinde bırakın kampanyayı, bayilerde araba bulunamıyordu.

Ünlü gazeteciye ev sahibinden kira darbesi! Kirayı 3 katına çıkarttı, yetmedi 6 ay sonra da evi boşalt dedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün konut arzının arttığını ve özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının düştüğünü açıklamasının ardından Ünlü gazeteci Ozan Öztürk ev sahibinin, kirasını 3 katına çıkarttığını söyledi. İşte ünlü gazetecinin o paylaşımı...

Konut inşaatlarına işçi darbesi! Kriz, yeni projeleri nasıl etkiliyor?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra depremlerden etkilenen 11 kentte inşaat çalışmaları devam ediyor. Ancak bölgede büyük bir işçi krizinin olduğu belirtiliyor.

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Sebze ve meyve fiyatlarına mazot darbesi: Fiyatları yüzde 20 oranında artacak!

Motorinin litresinin 26 TL seviyesinden 33 TL’ye kadar çıkmasının ardından, bu hafta itibarıyla yaş sebze ve meyve ile kuru gıda fiyatlarında en az yüzde 20 oranında artış olması bekleniyor. İşte detaylar.... 

Bitcoin’e SEC darbesi: Kayıp yüzde 2’ye yaklaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre haftanın son işlem gününe kırmızıda giren dijital para piyasalarında bitcoindeki kayıp yüzde 2’ye yaklaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mercedes-Benz’in efsane otomobili geri döndü: Fiyatı ne kadar olacak?

Mercedes-Benz, 1960 ve 1970’li yıllarda yeni teknolojilerini sunduğu deneysel bir otomobil serisi olan C111'in geri dönüşünü resmen duyurdu. Aracın fiyatı şimdiden merak konusu oldu. İşte detaylar...

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Son günlerde döviz kurunda artış yaşanmaya başladı. 28 Mayıs’ta 425 dolar seviyesinde olan asgari ücret, kurdaki artışla 10 günde 367 dolara geriledi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Borsaya ‘seçim’ darbesi! En fazla hangi hisseler değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangisi?

Borsa haftaya yüzde 6’yı aşan kayıplarla başladı. BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamlarken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeniden tekrarlanacağı 28 Mayıs Pazar gününe kadar piyasadaki volatil ortamın devam etmesi bekleniyor.

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden sonra finansal piyasalarda da hareketlilik devam ediyor. JPMorgan dolar 25 bandında olabileceğini belirtti. İşte detaylar...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Hazineye deprem darbesi! Şubat ayında rekor açık geldi

Kahramanmaraş merkez üssüne sahip yaşanan depremlerden sonra Hazine nakit dengesi, depremin etkili olduğu şubat ayında 171,5 milyar TL'lik rekor ile açık verdi.

1960 darbesi Haberi

1960 darbesi

Yassıada yargılamasının yasal dayanağını yürürlükte yasa teklifi Meclis Anayasa Komisyonu’nda genişletilip oy birliğiyle geçti. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Yüksek Adalet Divanı ve Yüksek Soruşturma Kurulu kararlarıyla el konulan ve çoğunluğu Demokrat Partili (DP) ailelere ait olan mülkler bir Cumhurbaşkanı komisyonu tarafından tasnif edilip eski sahiplerine geri verilecek.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; yasa teklifi komisyonda önergelerle değiştirildi. Mağdur varislerinden biri haline gelen teklifin ikinci imzacısı olan Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “maddi tazminat” hükümlerine itiraz etti. Sadi Bilgiç’in amcası olan DP milletvekili Sait Bilgiç, Yassıada’da idamla yargılanmıştı. Bilgiç, “Buradaki manevi tazminata ‘evet’. Ama maddi tazminat kısmının mutlaka bu metinden çıkartılması gerekir. Çünkü oradaki mağduriyetlerin birtakım maddi tazminatlarla ölçülüp birtakım parasal değer oluşturulması toplum vicdanını da yaralayacaktır” diye konuştu. 

Bunun üzerine...