06 / 05 / 2024

1977 yılında otel

1977 yılında otel

1977 yılındaki otel ücretleri ile eskiden ev satın alınıyormuş. Aynı yıl Hilton Otel'de kral dairesinin ücreti 7 bin 64, Sheraton Otel'de ise kral dairesinin ücreti 4 bin 813 liraymış.

Wyndham Grup düğmeye bastı: Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka!

Wyndham Grup düğmeye bastı. Türkiye'de hedef büyüten dev otel zinciri Cumhuriyet’in 100. yılında 105 otel 10 marka için harekete geçti.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Türkiye'de 2017 yılında 80 otel açılacak!

Wyndham Grand Kalamış Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, “Barselona İstanbul’dan 5 kat fazla turist çekiyor ama İstanbul’da 5 kat fazla otel var. 2017 yılında 80 tane daha hizmete girecek” dedi

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1947 yılında Surp Agop Oteli 250 yataklı olacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında inşa edilmesi planlanan Surp Agop Oteli 250 yataklı olacakmış. Metrekaresi 100 liradan satılan arsada inşa edilecek otelin yanında Florya'da ve Taksim'de de birer otel inşa edilecekmiş.

1947 yılında Surp Agop sahasında büyük bir otel yapılacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında İstanbul Belediyesi tarafından satılan bir arsada büyük bir otel inşa edilecekmiş. Belediye tarafından inşa edilecek olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ediyormuş.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1945 yılında Çırağan Sarayı otel haline getirilecek!

1945 yılında Vali Lütfi Kırdar, Çırağan Sarayı'ndan ne şekilde istifade edilebileceğini tetkikat yapmak üzere Paul Bonatz'ı ve Sedat Hakkı Eldem'i görevlendirmiş ve sarayın tamir edilerek otel haline getirilerek istifade edilmesine karar verilmiş.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1942 yılında Belediye Hidiv Kasrı'nı restore ettirecek!

1942 yılında Belediye, mülkiyeti kendisine ait olan Hidiv Kasrı'nı restore ettirecekmiş. 2. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla restore işini askıya alan Belediye, savaş bitiminde köşkü restore ettirerek otel haline getirecekmiş.

1977 yılında otel Haberi

1977 yılında otel



ŞİMDİKİ OTEL ÜCRETLERİ İLE ESKİDEN EV SATIN ALINIYORDU..


Hilton Kral Dairesi 7 bin 64,


İntercontinental Kral Dairesi 4 bin 813,


Sheraton Kral Dairesi 4 bin 813 lira.


Müşterilerine lüks bir hizmet sunduklarını belirten otel yöneticileri buna rağmen yabancı ülkelerde aynı tarzda hizmet sunan otellerden daha az ücret aldıklarını öne sürüyorlar...


  İhsan MUNGAN 


  Türkiye turizmine büyük katkısı olan İstanbul'un büyük turistik otelleri, fiyatların her geçen gün artması karşısında, yatak ücretlerini yeniden düzenleyerek, zam furyasına ayak uydurmak zorunda kalmışlardır.

  Müşterilerine pahalı ve lüks bir hizmet sunduklarını belirten otel yöneticileri, buna rağmen yabancı ülkelerde aynı tarzda hizmet sunan otellere oranla daha ucuz bir...