27 / 04 / 2024

1981 yılında Büyükçekmece

1981 yılında Büyükçekmece

1981 yılında Küçükçekmece ile Büyükçekmece gölleri arasındaki 500 hektarlık alan ''sanayi bölgesi'' ilan edilmiş. İstanbul'da yeni yapılacak sanayi tesisleri ya da İstanbul'un merkezinden çıkarılan sanayi tesisleri iki göl arasında yapılacakmış.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Büyükçekmece sahilindeki iş yerleri yıkılıyor!

Büyükçekmece Albatros Sahili'nde bulunan 12 esnafa ait iş yerleri yıkılıyor. Ekiplerin yıkım işlemleri sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk oluşturan bir binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül'de yaşanan 5,8'lik depremin sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk taşıyan 2 bina daha yıkılıyor...

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Büyükçekmece Gölmahal Evleri'nde 4.5 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Alkent 2000 Mahallesi, Mehmet Yeşilgül Bulvarı'nda yer alan Gölmahal Evleri'ndeki villa vasıflı gayrimenkul 4 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Emlak Konut Büyükçekmece yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükçekmece yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Büyükçekmece'ye yeni müftülük binası inşa edildi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece İlçe Müftü vekili Durmuş Kabakçı'yı makamında ziyaret ederek, yeni yapılan hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Büyükçekmece Günışığı Konakları'nda 3.2 milyon TL'ye satılık villa!

T.C. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Avcılar Uygulama Grup Müdürlüğü, İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi'nde bulunan Günışığı Konakları içerisinde yer alan D tipi villayı satışa çıkardı. 18 Ağustos Perşembe günü ihale edilecek taşınmazın bedeli 3 milyon 212 bin TL olarak belirlendi.

Büyükçekmece Göl Havzası'ndan arsa alan pişman olur!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, göl havzasında imar izni olmayan arsaları imar izni varmış gibi gösterip satanlara karşı vatandaşları uyardı.

Büyükçekmece - Mudanya feribot seferleri başlıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün büyük önem verdiği Büyükçekmece - Mudanya arasında düzenlenecek olan feribot seferleri önümüzdeki aylarda karşılıklı olarak başlayacak.

1981 yılında Büyükçekmece Haberi

1981 yılında Büyükçekmece



KÜÇÜKÇEKMECE İLE BÜYÜKÇEKMECE ARASI SANAYİ BÖLGESİ OLDU


  Bundan böyle İstanbul'da yeni yapılacak sanayi tesisleri 2 göl arasında yer alacak.


  İstanbul Belediyesi'nin 500 hektarlık alanın elektrik, su, kanalizasyon ve yol gibi altyapılarını tamamlamasından sonra bölge, sanayicilerin kullanımına açılacak.


  İSTANBUL'da, Küçükçekmece ile Büyükçekmece gölleri arasındaki 500 hektarlık alan ''sanayi bölgesi'' yapılmıştır. Bundan böyle İstanbul'da yeni yapılacak sanayi tesisleri ya da İstanbul'da yeni yapılacak sanayi tesisleri ya da İstanbul merkezinden çıkarılması öngörülen gayrisıhhî sanayi tesisleri ünlü iki göl arasında yer alacaktır.

   BAKANLIK ONAYLADI


  Büyük İstanbul Nazım Planı Bürosu tarafından hazırlanan ve Küçükçekmece ile Büyükçekmece gölleri arasındaki 500 hektarlık alanın sanayi bölgesi...