03 / 01 / 2025

1984 yılında Anadolu Yakası

1984 yılında Anadolu Yakası

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyeecekmiş. Devlete ve holdinglere ait hizmet sektörlerini Avrupa Yakası'ndan Kartal - Bostancı arasına taşıyarak, konut ve ulaşım gibi birçok sorun çözüme kavuşacakmış.

Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

1957 yılında Anadolu Yakası'nda istimlak çalışmalarına başlanmış. İlk olarak Kadıköy Meydanı'nın düzenlenmesi işine girilmiş.

1941 yılında 'Beyaz Saray' olarak bilinen evin sırrı!

1941 yılında Anadolu Ajansı tarafından 'Beyaz saray' olarak ismi geçen evin gerçek adı aslında 'Beyaz ev'miş. Beyaz ev Amerika Cumhuriyeti'nin Vaşington'da resmi ikametgahı olarak biliniyormuş. Peki neden Beyaz ev? İşte sırrı...

1930 yılında Anadolu Ajansı'nın terk ettiği 'Orhan B. Hanı' kiraya verilecekmiş!

Babıali Ankara Caddesi'nde yer alan Orhan B. Hanı 1930 yılında Anadolu Ajansı tarafından boşaltılmış. Han, ajansın çıkmasıyla birlikte hemen kiraya verilmek üzere ilan yayımlanmış.

Kayseri Park AVM 2017 yılında büyüme hedefliyor!

Kayseri'nin ve İç Anadolu Bölgesi'nin yaşam merkezi olan Kayseri Park AVM, 2017 yılında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 10 büyüme hedefliyor.

GAP 2018 yılında tamamlanacak!

Güneydoğu Anadolu'daki 9 ilde tarımdan turizme kadar birçok sektöre doğrudan etki edecek olan Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP) sona yaklaşılması, bölge insanının umudu oluyor. 37 yılda 29 hükümet gören GAP'ın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!

Gayrimenkul sektörü, 2016 için 1.5 milyon konut satış hedefi koydu. Bu hedefe ulaşmak için 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl hızla devreye alınacak. Anadolu şehirlerinde de yatırımlar artıyor.

1948 yılında Cemil Topuzlu İstanbul'un imar planını eleştirmiş!

1948 yılında Umumi Meclis'in yaptığı bir toplantıda söz alan Operatör Cemil Topuzlu, imar planlarının yapıldığını ancak bu planların çoğunun tatbik edilmediğini, tatbik edilenlerin de İstanbul'u büyük bir Anadolu köyüne benzettiğini söylemiş.

1947 yılında İstanbul'da iki liman yapılacak!

1947 yılında Bayındırlık Bakanı olan Cevdet Kerim İncedayı, İstanbul'da iki limanın yapılacağını açıklamış. Bu limanlardan büyük olanı Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olacakmış ve Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1945 yılında Kefeliköy Oteli 55.000 liraya satılacak!

1945 yılında Büyükdere Koyu'nda bulunan, Boğaziçi'nin ilk otellerinden tarihi Kefeliköy Oteli 55 bin liraya satılacakmış. Yine Anadolu Yakası'nda bulunan bir yalı 30 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

1984 yılında Anadolu Yakası Haberi

1984 yılında Anadolu Yakası



Amaç, ulaşım ve konut sorununu hafifletmek...


İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecek


   İSTANBUL artık Anadolu Yakası'nda büyüyecek. Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, ''Devlete ve holdinglere ait hizmet sektörlerini Rumeli Yakası'ndan Kartal - Bostancı arasında, E-5 yolu kıyılarına taşıyarak başta konut ve ulaşım olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturacağız'' dedi.

   Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray, ''Tarihi Yarımada ve Rumeli Yakası'ndaki kültür mirasımız nedeniyle İstanbul'un sakıncalı bir gelişme gösterdiğini'' belirterek, şunları söyledi:

   ''Merkez Bankası'ndan tutunuz da holdinglerin yönetim merkezlerine kadar tüm hizmet sektörleri Rumeli Yakası'nda belli noktalarda toplanmış. Oysa buralarda çalışan insanların yüzde 84'ünün Anadolu Yakası'nda oturduğunu belirledik. Bu nedenle hizmet...