26 / 07 / 2024

199 depreminden ders çıkabildik mi

199 depreminden ders çıkabildik mi

Tam 15 yıl önce bugün Marmara Bölgesi şiddetli bir depremle sarsıldı. Binlerce hayatı bir anda darmadağın eden 99 depremini, o dönemden bu yana arama-kurtarma faaliyetlerinde aktif bir şekilde çalışan Yılmaz Sevgül’den dinledik

Gökhan Çeliktürk: Depreme dayanıklı yapılar üretilmeli!

Türkiye’nin Marmara depreminden ders çıkartmadığından dolayı Van’da aynı acıyı bir kez daha yaşadığını dile getiren Gaziantep inşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Sorun deprem değil depreme dayanıklı yapı üretilmemesidir” dedi.

İnşaat kazalarından neden ders alınmıyor?

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

Bahçekent Flora'da lansmana özel 199 bin liraya daire!

İstanbul Bahçeşehir'de inşaatına başlanan Bahçekent Flora projesinde yatırımcılara özel düzenlenen brunch partisinde projenin tanıtımı yapıldı. Projede 199 bin TL'den başlayan avantajlı fiyatlarla konut satışına devam ediliyor

Bahçekent Flora'da 199 bin liraya!

Bahçeşehir’in dev projesi Bahçekent Flora, 20 – 21 Eylül’de satış ofisinde düzenlenen brunch organizasyonunda projeden yatırım yapan konut alıcılarını bir araya getirdi. Bahçeşehir Bahçekent Flora'da fiyatlar 199 bin liradan başlıyor...

Odeabank genel müdürlük binasını Levent 199'a taşıyor!

Odeabank, Maslak'taki genel müdürlük binasını Esentepe'de yer alan Levent 199 Plaza'ya taşıyor. Odeabank Zorlu Gayrimenkul imzasını taşıyan Levent 199 Plaza'dan 8 bin 175 metrekare ofis kiraladı...

Zorlu Yapı Yatırım Anonim Şirketi Levent 199 Şubesi açıldı!

Zorlu Yapı Yatırım Anonim Şirketi Levent 199 Şubesi, Mehmet Emre Zorlu, Olgun Zorlu, Ahmet Nazif Zorlu, Zeki Zorlu Müdürlüğü'nde 10 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

Bahçekent Flora projesinde 199 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Bahçeşehir'in dev projesi Bahçekent Flora, 20-21 Eylül'de satış ofisinde düzenlenen brunch organizasyonunda projeden yatırım yapan konut alıcılarını bir araya getirdi. Projede fiyatlar 199 bin TL ile 452 bin TL arasında tutuluyor.

Bahçeşehir Bahçekent Flora'da fiyatlar 199 bin liradan başlıyor!

Bahçeşehir’in dev projesi Bahçekent Flora, 20 – 21 Eylül’de satış ofisinde düzenlenen brunch organizasyonunda projeden yatırım yapan konut alıcılarını bir araya getirdi. Bahçeşehir Bahçekent Flora'da fiyatlar 199 bin liradan başlıyor...

Bahçekent Flora'da 199 bin TL'ye!

Bahçeşehir’in dev projesi Bahçekent Flora, 20 – 21 Eylül’de satış ofisinde düzenlenen brunch organizasyonunda projeden yatırım yapan konut alıcılarını bir araya getirdi. Bahçekent Flora'da daireler 199 bin TL'den başlıyor.

Zorlu Holding merkezini Levent 199'a taşıyor!

Büyükdere Caddesi'nde yer alan ve Zorlu Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen yeni merkez binası Levent 199, Grubun bölgenin lideri olma yönündeki gelecek vizyonunun gerçekleşeceği yeni adres olacak.

Zorlu Holding merkezi Levent 199'a taşınıyor!

Büyükdere Caddesi'nde yer alan ve Zorlu Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen yeni merkez binası Levent 199, Grubun bölgenin lideri olma yönündeki gelecek vizyonunun gerçekleşeceği yeni adres olacak...

Zorlu Holding geleceği Levent 199'dan yönetecek!

Büyükdere Caddesi’nde yer alan ve Zorlu Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen yeni merkez binası Levent 199, Grubun bölgenin lideri olma yönündeki gelecek vizyonunun gerçekleşeceği yeni adres olacak.

Nef Points 06'da 199 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef Points 06 projesinde 1 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 199 bin TL'den başlıyor.

199 depreminden ders çıkabildik mi Haberi

199 depreminden ders çıkabildik mi

Evler, sokaklar, hayatlar saniyeler içinde yıkıldı. Hepimizi derinden etkileyen fotoğraflar, sesler, anılar silinmemek üzere akıllarımıza kazındı. Bir de günlerce enkazlarda yaşayan, yıkıntılar arasında yakınlarını arayan insanlarla omuz omuza çalışan, açlıkla, uykusuzlukla, türlü imkânsızlıklarla mücadele edenler vardı. Onlardan biri olan AKUT’un kurucu üyelerinden Yılmaz Sevgül bir kitap yazıp arama-kurtarma deneyimlerini anlattı. İletişim Yayınları’ndan Tanıl Bora’nın editörlüğünde çıkan “Dağ Başında Enkaz Altında”, sadece Marmara depremini değil, ülkemizdeki ve AKUT’un elinin uzandığı çeşitli ülkelerdeki türlü felaketlerde yaşananları anlatıyor. Okuyanları -kolaya kaçıp kahramanlık edebiyatı yapmadan- yerden yere vuruyor. Sevgül ile, deprem anılarını ve çalışmalarını konuştuk.


Bu kitap için sizi motive eden neydi? Benzer çalışmalar yapacaklara yol göstermek mi, ekiplerin yaşadıklarını ifade etmek mi yoksa tarihe not düşmek mi?


Aslında hepsi. Dünyada ve Türkiye’de çok önemli...