17 / 05 / 2024

1994 yılında Süleymaniye

1994 yılında Süleymaniye

1994 yılında Süleymaniye'deki tarihi Türk evleri, Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle restore edilecekmiş. İlk etapta 18 ev restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacakmış.

Şinasettin Atalan kaç yılında doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda çalışıyor?

Şinasettin Atalan, 1969 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Şinasettin Atalan, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu.

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı" dedi...

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

2003 yılında Sütlüce Mezbahası, Eurovision Şarkı Yarışması'na hazırlanıyormuş!

2003 yılında Haliç'teki eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyormuş. Uzay merkezini andıracak binada birbirine bağlantılı 5 bina inşa edilecekmiş.

Süleymaniye'deki Türk evleri restore edildi!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

2001 yılında Süleymaniye'deki Türk evleri restore edilecekmiş!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. Türk evlerinin restore edilmesiyle bölge Safranbolu gibi olacakmış.

2001 yılında Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış!

2001 yılında Süzer Plaza'da açılan The Ritz-Carlton İstanbul ile Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış. Her türlü lüksün olduğu otelin dekorasyonunda Roma, Bizans ve Osmanlı motifleri kullanılmış.

2001 yılında Sıraevler'de otel kurulacakmış!

2001 yılında Net Holding, Sıraevler'de otel kurmak için harekete geçmiş. Evlerin yüzde 40'ını bir otel çatısı altında toplamak isteyen Holding, proje için Japon ve Yunanlı birer grup ile görüşme halindeymiş.

1999 yılında Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katlamış!

1999 yılında Sütlüce'de Kültür Merkezi inşaatı ile birlikte Sütlüce'nin kaderi değişmiş ve evlerin fiyatı 3'e katlamış. Haliç'in de temizlemesiyle mahallenin çehresi değişmeye başlamış. Müteahhitler bölgeye akın ediyormuş.

1998 yılında Sıraevler'in ilk bölümü hizmete açılmış!

1998 yılında Beşiktaş'ta bulunan, Net Holding tarafından Vakıflar'dan 49 yıllığına kiralanan tarihi Akaretler Sıraevleri'nin restore edilen ilk bölümü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından törenle hizmete açılmış.

1998 yılında Sütlüce Mezbahası kültür kompleksi haline getirilecekmiş!

1998 yılında Sütlüce'de haliç kıyısında bulunan tarihi Sütlüce Mezbaha binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 7 trilyon lira harcanarak çok amaçlı kültür kompleksi haline getirilecekmiş.

1994 yılında Süleymaniye Haberi

1994 yılında Süleymaniye



Süleymaniye onarılıyor


İstanbul'un tarihi Süleymaniye semtinde, yıllardır ihmal kurbanı olan Türk mimarisinin en güzel örnekleri, sonunda yeniden yaşama dönüyor. Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle tarihi evler, restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacak. İlk etapta 18 ev restore edilecek. Bu çalışmanın semte canlılık getireceği ve girişimcilere örnek olacağı belirtiliyor...


    İSTANBUL Üniversitesi'ne ait 16 Süleymaniye evini öğrenci turizmine açarak yeni bir işlev kazandırmak için, Turizm Bakanlığı ve üniversite arasında bir protokol imzalandı. Bakanlık tarafından restore ettirilecek ahşap evler, öğrenci ve öğretim üyelerinin konaklayabilecekleri oteller, kültür merkezi, sahaflar, sanat evi ve misafirhanelere dönüştürülecek.

    Turizm Bakanı Abdülkadir Ateş...