02 / 05 / 2024

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi

1994 yılında eski Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş ve 1995 yılı sonunda tamamlanacakmış. Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan tarihi cezaevi ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecekmiş.

Şinasettin Atalan kaç yılında doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda çalışıyor?

Şinasettin Atalan, 1969 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Şinasettin Atalan, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu.

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı" dedi...

1947 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilmiş!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilmesi planlanan İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri dönemin Adalet Bakanı ve Vali Lütfi Kırdar tarafından gezilerek tetkik edilmiş. Yapılacak bina 7.5 milyon liraya mal olacakmış.

1947 yılında Adalet Sarayı için istimlake başlanmış!

1947 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa edilecek olan İstanbul Adliye Sarayı sahasının dar olması sebebiyle, inşa sahasının etrafında bulunan yirmi iki parça emlakın istimlak muamelesine başlanmış.

1946 yılında Tapu Kadastro binasının yıktırılması muhtemel!

1946 yılında Sultanahmet Meydanı'nda inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın arsasını genişletmek ve inşa sahasında istimlak masrafı yapmamak için meydandaki Tapu İdaresi binasının yıktırılması gündeme gelmiş.

1943 yılında Sultanahmet ile Yedikule arasının imar planı hazırlanmış!

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1940 yılında Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1940 yılında Sultanahmet'te eski Sultanahmet Hapishanesi'nin bulunduğu arsa üzerinde inşa edilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Aynı sene adliye binasının hapishane arsası üzerinde inşası da kesinleşmiş.

1939 yılında belediye binası için müsabaka açılacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar, İstanbul Belediyesi'ne yeni bir idare binası yaptırmaya karar vermiş. Sultanahmet'te bugünkü Tapu İdaresi binasının yerinde yaptırılması düşünülen bina için bir de müsabaka açılacakmış.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı'na abide yapılacak!

1938 yılında Prost, Sultanahmet'in imar planını hazırlıyormuş. Meydanın bir devlet mahallesi haline konmasına karar verilmesinden sonra meydandaki Ticaret Okulu kaldırılarak yerine 140 metre yüksekliğinde bir abidenin yapılması kararlaştırılmış.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı devlet mahallesi halini alacak!

1938 yılında Prost'un hazırladığı imar planına Sultan Meydanı devlet mahallesi halini alacakmış. Büyük bir park halini alacak Meydan'da Adliye binasının yanında belediye ve vilayet binaları da burada yapılacakmış.

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi Haberi

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi



1995 sonunda tamamlanacak


Sultanahmet'e saray gibi otel


Restorasyonu devam eden tarihi Sultanahmet Cezaevi, İstanbul'daki beş yıldızlı otellerden farklı olacak. 22 dönüm üzerinde 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan cezaevine 500 milyar harcanacak. Otel hizmete girdiğinde seçkin kesime hitap edecek. Mimari açıdan Türk neo-klasiği sayılan Sultanahmet Cezaevi binası, Milli Emlak Müdürlüğü'nden 49 yıllığına ''Enternasyonal Turizm Yatırım A.Ş.'' tarafından kiralandı.


65 odası olacak


İki yıldır, ''Sultanahmet Turizm A.Ş.'nin büyük bir titizlikle sürdürdüğü çalışmaların 1995 yılı sonlarında bitirilmesi planlanıyor. ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecek olan otelde 65 oda bulunacak. Kişiye özel hizmet verecek olan ''saray otel''de havuz, kumarhane, bar ve disko gibi birimler olmayacak.


Malzemeler...