03 / 05 / 2024

2 kilometre uzunluğunda raylar

2 kilometre uzunluğunda raylar

Avrupa ve Anadolu yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek olan Marmaray projesinin açılışının 29 Ekim tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor...

İstanbul-Ankara arasına 200 kilometrelik ve bir milyar euroluk ‘Akyazı-Ankara Otoyolu’ yapılacak!

Akyazı ile Ankara arasında faaliyette olan, Bolu Tüneli’nin de içinde olduğu otoyola, kardeş otoyol geliyor. Maliyetinin bir milyar euro olacağı hesaplanan ve 200 kilometre uzunluğunda olacak Akyazı - Ankara Otoyolu, gidiş geliş üçer şeritli olarak tasarlandı.

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 ayrı şehirde 14 hatta yaklaşık 185 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İstanbul'da 2 senede 30 kilometrelik metro hattı açıldı!

İstanbul'da yeni metro hatlarının çalışmaları hız kesmiyor. 29 Ekim’de hizmete sunulması hedeflenen Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul’da son 2 senede 30 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı devreye alınmış olacak. 

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Yüzde 66'sı risk altında!

Bugün Siirt'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan korkutan açıklama geldi. Bakanlık, Türkiye'de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğunu ve ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğunu söyledi. 

20 yılda 56.7 milyon bağımsız birim dönüşecek!

Türkiye’de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nüfusun yüzde 71’nin, ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.

Gebze-Darıca Metro Hattı 2023'te açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Darıca Metro Hattı yaklaşık 15,6 kilometre uzunluğunda çift hat sistem olmak üzere, 12 istasyon, bir depo sahasından oluşuyor" dedi ve hattın 2023'te açılmasının planlandığını belirtti.

Amasya Çevre Yolu şehirler arası geçiş mesafesini 2 kilometre kısaltıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Uzunluğu 11,3 kilometre olan Amasya Çevre Yolu aynı zamanda şehirlerarası geçiş mesafesini 2 kilometre kısaltıyor" dedi.

Bağdat Caddesi açık alan mağazacılığıyla değerlenecek!

Bağdat Caddesi belki de en fazla açık alana sahip caddelerden biri. 6 kilometre uzunluğunda olan caddede salgın sonrası ciddi bir kalabalıklaşma oldu. Bağdat Caddesi Derneği, caddede açık mağazacılığın önem kazanacağını ve caddenin bu şekilde daha da değerleneceğini belirtiyor. 

Burning Man festival alanına 16 kilometrelik duvar inşa edilecek!

Türk ünlülerin de katıldığı Burning Man festivali için Trump yönetimi harekete geçti. Alanda 16 kilometre uzunluğunda kalın bir duvar inşa edilecek.

2 kilometre uzunluğunda raylar Haberi

2 kilometre uzunluğunda raylar
Marmaray projesinin 27,2 kilometre uzunluğundaki rayların, 24,6 kilometresisinin montajı yapıldı. Test sürüşlerine Mayıs ayı içerisinde başlanacak olan 13,6 kilometrelik tüp geçit Marmaray'ın açılışı 29 Ekim tarihinde...