02 / 05 / 2024

2013 Çevre Ödülleri

2013 Çevre Ödülleri

Kısa adı RES olan rüzgar enerjisi santrallerinde planlama hatalarının büyük olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Kimse enerji yatırımına karşı değil, dedi.

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu, Avrupa Çevre Ödülü aldı!

Türk firması Hydromx, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu ürünüyle Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülünün sahibi oldu

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından beri düzenlediği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri” ile çevre bilinci yüksek bir sektör yaratmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta düzenlenen törenle açıklanacak.

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta açıklanıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Bu sene 5’incisi düzenlenen yarışmanın sonuçları 10 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek bir tören ile açıklanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Plant Ödülleri'nde 3 ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ve süs bitkiciliği alanında verilen “Plant Ödülleri” kapsamında Japon Parkı, İstanbul Çevre Yolu Düzenlemesi ve Huzur Bahçeleri ile 3 ödül birden aldı.

Ödemiş en iyi kentsel tasarım ve çevre ödüllerine layık görüldü!

Özel Kalem Dergisi’nin düzenlediği 6.Yerel Yönetimler Ödül Töreni Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Yerel Yönetimler Ödül Töreni’nde Ödemiş Belediyesi, ‘‘Kentsel Planlama ve Kentsel Tasarım’ ile ‘Çevre Ödülü’ne layık görüldü...

Çukurova Turizm Ödülleri sahiplerini buldu!

Çukurova Turizm Ödülleri Töreni düzenlendi. Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi.

Beyşehir'e çevre düzeni planı geliyor!

Beyşehir Gölü Havzası 'ndaki ilçelerin çevre düzeni planı hazırlanıyor. Beyşehir Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bu plan kapsamında yürütülmekte olan çalışmalar ele alındı.

2013 Çevre Ödülleri Haberi

2013 Çevre Ödülleri

Kısa adı RES olan rüzgar enerjisi santrallerinde planlama hatalarının büyük olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kimse enerji yatırımına karşı değil. Ama siz doğru planlama yapmayıp rüzgar türbininizi vatandaşın hayvan damının dibine, köyünün yakınına koyarsanız, gidecek başka yeri olmayan vatandaş da ister istemez karşı çıkacaktır. Nereye rüzgar türbini dikildiğini taşeron firmadan gayrısı bilmiyor. Kağıt üzerinde birisi planlıyor. Köyün orada ağılı mı var, damı mı var haberi yok! Dolayısıyla bu enerji yatırımlarının yerel yönetimlerle birlikte planlanması lazım” diye konuştu.


Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın “2013 Çevre Ödülleri” toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Rüzgardan enerji üreten tesislerinin yapılmasını desteklediklerini ancak bu projelerin yanlış planlamalar nedeniyle kamuoyunda kabul görmediğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “RES’i destekliyoruz....