18 / 05 / 2024

2013 konaklama sektörü

2013 konaklama sektörü

Günlük Kiralama Apart ve Butik Daire İşletmecileri Derneği ( GÜNBİDER ) Başkanı Uğur Babaeker, geçici konaklama sektörü ile ilgili çok doğru bilgilendirme yapılması gerektiğini belirtti...

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Konaklama sektöründe yatırım teşviğinin yüzde 36'sı Antalya'da!

Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak.

Konaklama sektörü 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı!

Konaklama sektörü, ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı. Sabit yatırımın yüzde 36'sı Antalya için planlandı.

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

2013 ve 2014 yıllarında zirveye oturan inşaat sektörü, 2015 yılında da iddiasını sürdürüyor. Firmalar, mart ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak, konut alıcısı ise yeni proje avantajlarını bekliyor

Konaklama sektörü devlet desteği istedi!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu ( TÜROFED ) Başkanı Osman Ayık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan uçak yakıtı desteğinin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Turizm desteği konaklama sektörünü de kapsamalı!

Turizm sektörü temsilcileri, planlanan devlet teşviklerinin sadece tur operatörleriyle sınırlı kalmaması, konaklama sektörünün de desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık açıklamalarda bulundu.

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü 2015 yılına umutlu bakıyor!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı." dedi..

2013 konaklama sektörü Haberi

2013 konaklama sektörü

Günlük Kiralama Apart ve Butik Daire İşletmecileri Derneği (GÜNBİDER) Başkanı Uğur Babaeker, geçici konaklama sektörüyle ilgili doğru bilgilendirme yapılması gerektiğini belirterek, "Bu alanın kayıt altına alınıp legalleşmesini sağlayabilirsek, sektörde iyi ile kötüyü ayırabilirsek, sektörü işi bilenlere teslim edersek, o zaman sıkıntı olmayacak, ekonomiye katkı olacak" dedi. 


Babaeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde turizm ve hizmet sektörlerinde de yeni alanlar açıldığını söyledi. 


Organize turizm dışı geçici konaklama sektörünün, teknolojik gelişmelerin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimine paralel yarattığı yeni bir sektör olduğunu aktaran Babaeker, bu konuda dünyanın geriden takip edildiğini belirtti. 


Babaeker, Türkiye'de bu alandaki büyük potansiyelin bugüne kadar organize olamadığını ve kayıt altına alınamadığını anlatarak, "Çünkü bununla ilgili veri tabanı yok. Sektörün içinde olduğumuz için ileride sorunlarla karşılaşılacağını biliyorduk. Planlama ve vizyon yoksa...