01 / 05 / 2024

2013 Petrol Piyasası Sektör Raporu

2013 Petrol Piyasası Sektör Raporu

Ham petrol ithalatı 2013'te önceki yıla göre yüzde 4,8 azaldı, ithalat miktarı 18,55 milyon ton oldu. 013 yılında rafinerici lisansı sahipleri tarafından temin edilen ham petrolün yaklaşık yüzde 11’lik kısmı yerli üretimden karşılandı...

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

Benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır. Akaryakıt fiyatları ve haberin ayrıntıları...

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatına arz kısıtlamaları ve artan talebin ham petrol piyasasını daraltması nedeniyle zam yaptı.

Emtia piyasasında artış tam gaz! Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç... Hepsi değerlendi!  

Emtia piyasasında artışlar geçtiğimiz hafta da tüm hızıyla sürdü. Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinçte değer kazançları tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Emtia piyasasının Mayıs ayı rakamları açıklandı. Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

Fed'in haziran toplantısında faiz artırmayabileceği ile ilgili beklentilerin güç kazanması ve ABD'de borç limiti krizinin aşılması sonrası emtia piyasasında da talep endişeleri azalış gösterdi. İşte altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son durum...

Emtia piyasasında sert düşüşler hakim: Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Emtia piyasasındaki son durum sıklıkla araştırılıyor. Peki emtia piyasasında geçtiğimiz hafta neler oldu? Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Altın, gümüş, petrol, buğday, mısırda son dakika! Emtia piyasasında dalga boyu yükseldi! Değerli metaller yükseldi mi? 

Geçtiğimiz hafta karışık bir seyrin hakim olduğu emtia piyasasındaki son durum açıklandı. Peki altın, gümüş, petrol, buğday, mısırda son durum ne?

Brent petrolün varil fiyatı 85,47 dolardan işlem görmeye başladı!

Dünya petrol piyasasına yön veren petrollerden biri olan Brent petrolün varili 85,47 dolardan işlem görmeye başladı. 

Dünyaca ünlü dev bankadan sürücüleri üzecek peş peşe yıl sonu petrol tahmini! Üç haneli rakamlar mı geliyor?

Başta benzin ve motorin olmak üzere akaryakıt piyasasında da etkili olan petrol için İngiliz banka Barclays, 2023 ve 2024 fiyat beklentilerini açıklarken, yıl sonu brent petrolün 98 dolara 2024 içinse 103 dolara kadar yükseleceğini duyurdu.

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Petrol, yatırımcıların ABD bankacılık sektöründe yaşanan türbülansla beraber talep görünümünü değerlendirmesiyle 90 günün en düşük kapanış seviyesinden yükselmesi sonrası Aralık 2021’den bugüne ilk defa 70 doların altına geriledi.

Petrol piyasasında ‘şok’ gelişmeler! Benzinde yeni zamlara hazırlıklı olun! Deposunu bugünden dolduran kazanır!

AB’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları bugün devreye girerken, bunun özellikle gelecek dönemde petrol fiyatları üzerinde sarsıcı etkileri olacağı belirtiliyor. Uygulanacak yaptırımlar kapsamında en çok dizelin etkilenmesi bekleniyor.

Akaryakıt piyasasını alt üst edecek karar! 2023’de geçerli olacak! İşte detaylar!

Akaryakıt piyasasında hareketlilik bitmiyor. EPGİS petrol piyasasında alınan son alınan yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o detaylar!

EPDK’dan akaryakıt piyasası için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Akaryakıt piyasasındaki düşük marjlardan yakınan sektör çalışanları, birçok satış noktasının yıl başında kapanma tehdidinde bulunduğunu söyledi. EPGİS, Petrol piyasasına ilişkin yeni kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Üye işyeri lisans ücreti 20.360 TL olarak belirlendi.

2013 Petrol Piyasası Sektör Raporu Haberi

2013 Petrol Piyasası Sektör Raporu

Türkiye'nin ham petrol ithalatında geçen yılki tercihi Irak oldu. Ham petrol ithalatında İran’ın payı yüzde 39’dan yüzde 28’e, Rusya’nın payı yüzde 11’den yüzde 8’e düştü; Irak’ın payı ise yüzde 19’dan yüzde 32’ye çıktı.  


EPDK, 2013 Petrol Piyasası Sektör Raporu'na ilişkin açıklama yaptı. 


Açıklamaya göre, faaliyette olan rafinerici lisansı sahiplerinin işledikleri ham petrol miktarları ile rafineri kapasiteleri dikkate alındığında, rafinerilerin kapasite kullanım oranları 2012'de yüzde 78,7 iken, 2013'te yüzde 75,1 olarak gerçekleşti.


Rafinerici lisansı sahipleri tarafından geçen yıl 18,55 milyon ton ham petrol ithal edildi, 2,09 milyon ton ham petrol ise yerli üretimden sağlandı. Kapasite kullanım oranındaki düşüşe paralel olarak toplam ham petrol temininde de geçen yılı bir önceki yıla göre yüzde 4 azalma gerçekleşti.


Ham petrol ithalatı 2013 yılında önceki yıla göre...