04 / 05 / 2024

EPDK’dan akaryakıt piyasası için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

EPDK’dan akaryakıt piyasası için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Akaryakıt piyasasındaki düşük marjlardan yakınan sektör çalışanları, birçok satış noktasının yıl başında kapanma tehdidinde bulunduğunu söyledi. EPGİS, Petrol piyasasına ilişkin yeni kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Üye işyeri lisans ücreti 20.360 TL olarak belirlendi.



Akaryakıt piyasasında kâr marjlarının düşüklüğünden yakınan sektör temsilcileri yıl başına kadar birçok bayinin kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirmişti. Hem EPGİS hem de PUİS’ten art arda yapılan bu açıklamanın ardından EPGİS petrol piyasası için yeni kararını Resmi Gazete’den duyurdu. Bayilik lisans alma bedeli 20.360 TL olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleyicisi (EPDK), elektrik, şarj şebekesi işletmeci lisansları, doğal gaz, petrol, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) için yeni yıla ilişkin önlisans ve lisans ücretlerini belirledi. EPDK Kurulu'nun bu konudaki kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Akaryakıtta son durum ne! İşte 17 Aralık Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!Dolayısıyla petrol piyasasında yeni yılda toplanan lisans ücreti 116 bin 750 lira olacak. İşletme izni alma maliyeti petrokimya için 116 bin 750 lira, biyodizel için 39 bin 800 lira, endüstriyel atık izin belgesi için 305 bin 930 lira. Madeni yağ ruhsatları için ruhsat harçları 387 bin 750 lira olarak belirlendi.

Akaryakıtta son durum ne! İşte 17 Aralık Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!LPG piyasasında LPG satış lisansı için ruhsat bedeli 1 milyon 156 bin 230 lira olarak belirlendi.  Lisans suret çıkarma bedeli ise 7 bin 920 lira olacak. LPG otogaz bayilik lisansı lisans alma bedeli 20 bin 360 lira olarak belirlendi. Söz konusu kararlar, 1 Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön