02 / 05 / 2024

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatına arz kısıtlamaları ve artan talebin ham petrol piyasasını daraltması nedeniyle zam yaptı.



Dünyanın en büyük petrol ihracatı gerçekleştiren Suudi Arabistan, Asya ve Avrupa'ya sattığı petrolün fiyatında artışa gitti.

Suudi Arabistan, arz kısıtlamaları ile artan talebin ham petrol piyasasını daraltması sebebiyle eylül ayı için neredeyse tüm petrol fiyatlarını Asya ve Avrupa’da artırdı.

Sözcü'de yer alan detaylara göre, Bloomberg tarafından görülen fiyat listesi verilerinde devlete ait Suudi Aramco, Asya’ya satılan Arab Light ham petrolünün fiyatını 30 sent yükseltti.

Rafineriler ve tüccarlar arasında gerçekleştirilen bir anketin medyanına göre, üreticinin fiyatları varil başına 50 sent yükselmesi bekleniyordu.

Ayrıca Aramco, eylül ayı için ABD’ye verilen petrolün fiyatlarına dokunmadı. Aramco, ham petrol sevkiyatlarının yaklaşık yüzde 60’ını Asya’ya satış yapıyor. Bunların çoğu, fiyatları her ay takip edilen uzun vadeli sözleşmeler kapsamında bulunuyor. Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore ise en büyük alıcılar arasında yer alıyor.

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

PETROL İHRACATI KISILIYOR

Yapılan zam, dünyanın en büyük petrol ihracatçısının tek taraflı arz kesintisini daha da uzatılabileceğini söylemesinin peşinden geldi. Öte yandan Rusya da petrol ihracatını azaltma sözü vermişti.

Petrol fiyatları, OPEC+ grubunun kesintileri uzatmasının ve ABD stoklarının büyük bir düşüş yaşamasından sonra, peş peşe altıncı haftalık kazancını kaydederek 1 yıldan fazla bir sürenin en uzun artış serisini yakalamıştı.

Sıcak gelişme: Petrole zam geldi!

BRENT PETROL NE KADAR?

Brent petrolün varili cuma günü uluslararası piyasalarda 85,19 dolardan işlem görüyordu. 

Bir gün öncesinde 85,14 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, cuma günü saat 09.24 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,06 artışla 85,19 doları buldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,66 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki kısmi artışta, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretim kesintisi kararından sonra piyasalarda zemin kazanan arz endişeleri etkili oldu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Enerji Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Suudi Arabistan, temmuzda başladığı, ağustosta uzattığı günlük 1 milyon varil kesinti uygulamasının süresini eylül ayını kapsayacak şekilde uzattı.

Konut fiyatları nereye gidiyor? 'Fiyatlar düşecek' beklentisine sektörden yanıt geldi!

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

TOKİ Çatalca 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön