07 / 05 / 2024

2014 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

2014 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleşti. İMSAD Başkanı Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğ

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

Uluslararası yatırım pozisyonu Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Mayıs’a dair Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verisini yayımladı. Bu kapsamda Uluslararası yatırım pozisyonu açığı Mayıs'ta 294,6 milyar dolar oldu.

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

Doğal taş sektörünün temsilcileri 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında buluşacak.

Dolar/TL, uluslararası piyasada 6,86 seviyesinden işlem görüyor!

Dolar/TL, uluslararası piyasalarda 6,8646 seviyelerinde yatay olarak hareket ediyor.

Binali Yıldırım'dan fuar merkezi müjdesi!

6. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışına katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, içinde bulundukları havzayı İstanbul’un en büyük fuar merkezi haline getireceklerini müjdeledi.

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek için 6 yeni bölge!

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek amacıyla 6 yeni bölge oluşturuluyor. Türkiye’yi finansta merkez haline getirecek proje kapsamında, sahada detaylı araştırma yapılacak.

Akiş GYO 2014 Genel Kurul Toplantısı'ndaki 6. maddeyi iptal etti!

Akiş GYO, 2014 yılına ait olağan genel kurulda alınan gündemin 6. maddesine ilişkin kararın iptaline, fazlaya ilişkin diğer maddelerin iptali istemlerinin ayrı ayrı reddine karar verdi.

5. Uluslararası MSGSÜ Sempozyumu 3-6 Mayıs'ta!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından iç mimariye yön veren mimarların katılacağı "5. Uluslararası MSGSÜ Sempozyumu" 3-6 Mayıs'ta yapılacak.

Paintistanbul and Turkcoat 2016 Fuarı 24 Mart'ta kapılarını açıyor!

6. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Lahora tuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Paintistanbul & TURKCOAT, 24 Mart 2016 Perşembe günü kapılarını açıyor.

Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler için 6. okulunu açtı!

Uluslararası Şefkat Derneği'nin, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açtığı okul sayısı 6'ya yükseldi. Dernek Başkanı Mehmet Mazi, “Devletimiz de bu konuda bize yardımcı oluyor” dedi.

Alanya 6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı bugün açılıyor!

Alanya Yabancılar Meclisi tarafından yerleşik yabancılar için düzenlenen '6. Uluslararası Alanya Noel Pazarı' yarın belediye binası arkasında başlıyor.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Uluslararası Müteahitlik Paneli yapıldı!

6. Boğaziçi Zirvesi’nde ele alınan, refah seviyesini artırmada önemli rol oynayan sektörlerden biri de inşaat oldu. Katılımcılar “Uluslararası Müteahitlik Paneli”nde sektörün refaha ulaşmadaki öneminden bahsetti.

2014 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi Haberi

2014 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Türkiye'nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güç birliği yöntemlerinin tartışıldığı zirveye 500'ü aşkın konuk katıldı.


Sektörün üç sacayağını oluşturan 'Mimarlar-Mühendisler-Müşavirler ile Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticilerinin Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasını çizdiği zirvenin bu yılki ana teması 'işbirliği ve güç birliği' olarak seçildi.


Zirvede Türkiye'nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güçbirliği yöntemleri tartışıldı. Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener'in açılış konuşmasını yaptığı zirvede, Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Karakullukçu, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Başkanı Demir İnözü, Türk Serbest Mimarlar Başkanı Yeşim Hatırlı ile TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar ve TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin de kürsüye çıktı.


İMSAD Başkanı Yetişener, dış pazar daralmasının pazar çeşitlemesi ile aşılabileceğini belirterek, "İşte...