17 / 05 / 2024

2014 fazla ödenen emlak vergisinin iadesi

2014 fazla ödenen emlak vergisinin iadesi

Emlak Vergisi Kanununda Sıfır oranlı emlak vergisi olarak ifade edilen mesken muafiyetinden haberi olmayan kimseler ödedikleri verginin iadesini isteyebiliyor. Peki fazla ödenen emlak vergisinin iadesi nasıl yapılır?

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Süper Lig’de en fazla bonservis ödenen futbolcuları belli oldu!  

Süper Lig'de 2023-2024 sezonu ilk transfer ve tescil döneminin en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcusu Fenerbahçe'nin transfer ettiği Cengiz Ünder oldu. Aynı zamanda, en yüksek bonservis ücreti ödenen 10 futbolcudan 5'i Fenerbahçe'de yer aldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Fazla ödenen kiralar geri alınabilir mi? Şimdi bakın!

Ev sahiplerinin yasal sınırı aşan zamları ve kiracıların bu nedenle zor duruma düşmesi sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri kira artışı için kiracılarını zorlayabilir mi? Kiracılar fazla ödenen kira bedellerini geri alabilir mi? İşte ayrıntılar...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek!

Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, dilekçeyle Aydın'daki 542 bin abonenin 2015'te ASKİ'ye ödedikleri su, atıksu ve aylık bakım bedelini geri alabileceğini söyledi.

Emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Vergi taksitli bir şekilde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

Fazla ödenen tapu harcının iadesi!

Taşınmaz devirlerinde tapu dairesinde alıcı ve satıcıdan belirli oranlarda tapu harcı ödemesi yapmaları isteniyor. Peki, yapılan bir hatadan dolayı fazla ödenen tapu harcı iade edilir mi? İşte fazla ödenen tapu harcının iadesi..

İş GYO'nun 2014 raporu uluslararası ödül aldı!

Değişimin mimarı İş GYO’nun 2014 Faaliyet Raporu uluslararası alanda birden fazla ödüle layık görüldü.

İş GYO’nun 2014 faaliyet raporuna platin ödül!

İş GYO 2014 Faaliyet Raporu ile Amerikan İletişim Profesyonelleri Derneği (LACP) tarafından her yıl düzenlenen faaliyet raporu yarışmasında birden fazla ödülün sahibi oldu.

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

2014 fazla ödenen emlak vergisinin iadesi Haberi

2014 fazla ödenen emlak vergisinin iadesi

Fazla ödenen emlak vergisinin iadesi!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununda Sıfır oranlı emlak vergisi olarak ifade edilen mesken muafiyeti yalnız 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu bulunan ve geliri olmayan ev sahipleri için geçerli oluyor.


Muafiyetten yararlanılabilmesi için mükelleflerin ilgili belediyeye giderek, bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bu noktada muafiyetten yararlandığından haberi olmayan mükellefler, fazladan vergi ödeyebiliyor. 


Bu durumda fazla ödenen emlak vergisinin iadesi de mümkün oluyor. Peki, fazla ödenen emlak vergisinin iadesi nasıl yapılır,


Emlak vergisi iadesi nasıl yapılır?

1- Emeklilerin 38 No.lu, ev hanımları ve işsizlerin de 44 No.lu Emlak Vergisi Tebliği’nde yer alan, bir örneğini de belediyelerden ücretsiz alabilecekleri formları doldurup ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.


2- Daha sonra ilgili belediyeden düzeltme yoluyla 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait ödedikleri emlak vergisinin iadesini talep...