12 / 05 / 2024

2014 gayrimenkulde yabancı yatırımcılar

2014 gayrimenkulde yabancı yatırımcılar

2013'ÜN ilk aylarının kriz beklentisiyle beraber yatırımlar açısından sakin başladığını söyleyen Gedizler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Gediz, bu etkinin yılın ortasından itibaren azalmaya başladığım hatırlattı...

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz!

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye sevdası tam gaz devam ediyor. 2021'in Ocak-Ekim döneminde yabancılara 43 bin 372 konut satıldı. Yabancıya konut satışı 10 ayda 2020 yılının rakamlarını geçti.

GİGDEKS gayrimenkulde yabancıya satışın nabzını ölçecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), gayrimenkul sektörünü ilk kez yabancıya konut satış endeksi ‘GİGDEKS’ ile tanıştırdı. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı ilgisi tam gaz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancıya gerçekleşen konut satış adetlerini değerlendirdi. 

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'den vazgeçmiyor!

Yabancı vatandaşların gayrimenkul yatırımında Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. Yabancılara lüks konut satışı gerçekleştiren Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların gayrimenkul yatırımı hakkında değerlendirmede bulundu.

Yabancıya konut satışının 2021 ilk çeyrek karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2020 yılı 1. çeyrek dönem ile 2021 yılı aynı döneminde Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul alımlarını değerlendirdi. Buna göre, 2021 1. çeyrek sonu itibariyle gayrimenkulde Mısır, konutta İran ilk sırada oldu.

2014 gayrimenkulde yabancı yatırımcılar Haberi

2014 gayrimenkulde yabancı yatırımcılar

2013'ÜN ilk aylarının kriz beklentisiyle beraber yatırımlar açısından sakin başladığını söyleyen Gedizler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Gediz, bu etkinin yılın ortasından itibaren azalmaya başladığım hatırlattı. 


Zamanla sektörün hareketlenmeye başladığım ifade eden Gediz "Bizim açımızdan oldukça verimli bir yıldı. Talep konusundan hiç sıkıntı çekmedik. Türkiye'de hâlâ güçlü bir konut talebi var. Bu, inşaatın Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olarak kalmasını sağlayacak" dedi. 


İÇ TALEP ARZI KARŞILIYOR 


Projelerin devanı edeceğini belirten Gediz, yılın iyi geçeceğinin sinyallerinin de geldiğini kaydetti. Gediz "Projeler devam edecek. Biz de yatırımlarımızı sürdüreceğiz. 2014'de en çok yabancı yatırımların konuşulacağını düşünüyorum. Mütakabiliyet'iıı etkileri 2014'te artarak devanı edecek. Öte yandan iç talep hâlâ arzı karşılayabilecek boyutta. Nitelikli projeler alıcı bulmaya devam edecek" diye konuştu. 


Star İletişim Teknoloji...