16 / 05 / 2024

2014 GMSİ nasıl hesaplanır

2014 GMSİ nasıl hesaplanır

Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, GMSİ nasıl hesaplanır? İşte GMSİ hesaplama örneği bu haberde...

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır?

Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun uygulamasına göre, 10 yıllık kiracılar tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır? 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kira sözleşmesi esaslarına göre, 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 1 Temmuz 2014 yılında uygulamaya giren maddeye göre 10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Mayıs 2014 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde yapılan değişiklik ile tarımsal arazilerin bölünmesi yasaklanıyor. Peki, yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile miras kalan taşınmaz mallar bölünemiyor, bu arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, miras kalan tarla tapusu nasıl alınır?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

2015 yılı kira gelir vergisini, 2014 yılında ev veya işyerini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefiyet taşınmaza sahip olunduğu seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, 2014 yılına alınan taşınmazın 2015 yılında ilk defa emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisini nasıl ödeyebilirim?

2014 yılı içerisinde taşınmaz mal satın alanlar dahil tüm taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, siz de yeni taşınmaz satın aldıysanız ve "Emlak vergisini nasıl ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

GMSİ mükellefleri, vergileri için öncelikle beyanname vermek ile sorumlu oluyor. Kira gelirleri için beyannameler 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

2014'te satılan gayrimenkulün değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gerçek kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul satışından elde ettikleri kazançların “değer artış kazancı” kabul ediliyor. İşte elde edilen değer artış kazancının vergisinin nasıl hesaplanacağının cevabı..

Kira gelirinin vergisi nasıl hesaplanır?

2014 yılı içerisinde taşınmaz malını kiraya verip de istisnadan yüksek kira geliri elde edenlerin vergilendirme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelirinin vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira geliri vergisi hesaplama....

2014 GMSİ nasıl hesaplanır Haberi

2014 GMSİ nasıl hesaplanır

GMSİ nasıl hesaplanır?

Kira vergisi, bir takvim yılı boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenmesi gereken vergi türü olarak ifade ediliyor. Peki, GMSİ nasıl hesaplanır?


Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Kira gelir vergisinde mesken kiralamalarında farklı, işyeri kiralamalarında farklı istisna bedelleri belirleniyor. Söz konusu istisna bedelinden yüksek gelir elde edilmesi durumunda kira vergi beyannamesinin verilmesi ve verginin ödenmesi gerekiyor.


2013 yılı boyunca elde edilen mesken kiralamalarında istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vermeleri gerekiyor.


Ayrıca, bu istisna sadece tek konut için uygulanacak olup birden fazla konut kirası elde edenler için istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanıyor.


2013 yılında elde edilen gelirlere aşağıda yer alan...