28 / 04 / 2024

2014 haziranda ev kiraları ne kadar artacak

2014 haziranda ev kiraları ne kadar artacak

Ev kiralarında yeni kira döneminde yapılacak zamlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Haziran ayı dönemine ait ev kiralarında artış oranı belli oldu. İşte oranlar...

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Ev fiyatları hızla yükselirken, konut sahipliği oranındaki gerileme de sürüyor. 2014 yılında yüzde 61,1 olan konut sahipliği, 2021 yılında yüzde 57,5'e kadar düştü...

Aybüke Pusat ev sahibi ile davalık oldu!

Ev sahibi ile davalık olan Miss Turkey 2014 üçüncü güzeli Aybüke Pusat zor günler geçiriyor...

Faizsiz ve peşinatsız ev alma sistemine ilgi artıyor!

2014’te Nevita ile aynı zamanlarda kurulan FuzulEv, aslında FuzulOto sisteminin gayrimenkul sektörüne uyarlanması. FuzulEv'le, faizsiz ve peşinatsız ev alma sistemine ilgi artıyor...

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Kuyubaşı TOKİ'ye ev sahipleri Mayıs ayında taşınacak!

2014’ün Mayıs ayında temeli atılan 1472 konutun altyapı-park ve bahçe düzenleme çalışmaları tamamlandı. Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, ev sahiplerinin Mayıs’ta konutlarına taşınabileceğini söyledi.

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi, perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir.

Fakir kiraya çalışıyor, zengin ev topluyor!

Türk halkı 2014’te kazandığının dörte birini kiraya ve ev taksidine yatırdı. Fakirler gelirlerinin yüzde 33’ünü kira olarak verirken, zenginler yatırımlarını konuta yönlendirdi. İşte TÜİK verileri...

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

Ev beyannamesi nereye verilir?

2014 yılı içerisinde evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki vergi için ev beyannamesi nereye verilir?

Ev kirası vergisi ne kadar?

2014 yılında evinizi kiraya verdiğinizi ve 3.300 TL olarak belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde ettiğinizi düşünelim. Bu durumda ödeyeceğiniz ev kirası vergisi ne kadar?

Ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

Gayrimenkulünü kiraya vererek 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gelir elde eden kimselerin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde etmeleri halinde vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, ev sahipleri kira vergisi ne kadar?

2014 haziranda ev kiraları ne kadar artacak Haberi

2014 haziranda ev kiraları ne kadar artacak

Ev kiralarında artış oranı belli oldu!

Ev kiralarında yeni kira döneminde yapılacak zamlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


2014 Haziran dönemine ait konut kiralarında artış oranları belli oldu. 2014 Haziran ÜFE oranlarında aylık %0,52 düşüş yaşandı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,28 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,66 artış gösterdi.


Borçlar Kanunu kapsamında yukarıda yer alan ÜFE oranlarından hanginin hesaplamada kullanılacağına dair bir netlik bulunmamasına karşın geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili olarak TÜİK tarafından resmi bir açıklama yapıldı.


Yapılan açıklamaya göre, kira artış hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının hesaplamada kullanılması gerekiyor.


Buna...