14 / 05 / 2024

2014 nisan enflasyon oranları

2014 nisan enflasyon oranları

Nisan 2014 dönemine ait enflasyon oranları bugün TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan Yİ - ÜFE verilerine göre kira artışı için yüzde 12,98 oranı kullanılacak. İşte ÜFE oranları...

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...

Nisan 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Şubat 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Nisan 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan2023 rakamları...

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Emekli ve memur temmuz maaş zammında beklenti sil baştan değişti! Yeni rakamlar belli oldu! 

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Temmuz 2023 maaşlarında son dakika ipuçları gelmeye başladı. Gözler nisan enflasyon rakamlarına çevrilirken emekli ve memur maaşlarında beklenti sil baştan değişti. Yeni rakamlar belli oldu! 

İşte ENAG'a göre Nisan ayında hesaplanan enflasyon oranı! Memur maaşından 2 bin 432 lira gitti

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) araştırmasına göre, nisan ayı enflasyonu yüzde 8,68 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 156,86'ya yükseldi. Nisan ayında en fazla fiyat artışı giyim ve ayakkabı sektöründe oldu.

Kirada oturanlara zam haberi! Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu

Türkiye'de yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle yükselen kiralar enflasyondaki artışla birlikte iyice yükselmeye başladı. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyon rakamlarından sonra kira fiyatlarındaki artış oranı da belli oldu.

TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları! Nisan 2022 enflasyon rakamları ne oldu? İşte Mayıs 2022 TEFE TÜFE oranları!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Nisan 2022 enflasyon rakamları ne oldu? İşte Mayıs 2022 TEFE TÜFE oranları...

Nisan 2022 enflasyon oranları resmen açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları!

Merakla beklenen TEFE TÜFE Nisan 2022 oranları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki Nisan 2022 enflasyon oranları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları...

Mart ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanır? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı?

Nisan ayında açıklanması beklenen mart ayı enflasyon oranlarından önce enflasyon beklentisi açıklandı. TÜİK’in her ayın başında açıkladığı enflasyon rakamları, kira artış oranları ve memur maaş zammını da belirliyor. İşte enflasyon rakamlarına dair bilgiler…

2014 nisan enflasyon oranları Haberi

2014 nisan enflasyon oranları

Kira artış oranları Nisan 2014!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Yİ-ÜFE verileri kapsamında kira artış oranları da yer alıyor. Bilindiği üzere Borçlar Kanununda yer alan esaslara göre, kira bedelinde yapılacak artışlar ÜFE oranlarından yüksek olamıyor.


Kanun kapsamında hangi ÜFE oranlarının dikkate alınacağı hususunda bir netlik bulunmamasına karşın, TÜİK'ten konu ile ilgili olarak bir açıklama yapılmıştı.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Kullanıcıları Rehberi'nde TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, kira artış hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişiminin esas alınması gerekiyor.


Buna göre 2014 Nisan ayı ÜFE kira artış hesaplamalarında, yüzde 12,98 oranı kullanılacak. Nisan 2014 kira artış oranları ile ilgili bülten aşağıda yer alıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Nisan 2014


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,09 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi...