10 / 05 / 2024

2014 nisan konut sektörü

2014 nisan konut sektörü

Yılın ilk 3 ayını durgun geçiren gayrimenkul sektörü, 'yüksek sezona' geçiyor. Bu yıl seçimler nedeniyle Nisan'a ertelenen lansmanlar sayesinde 10 bine yakın konut satışa çıkacak.

Hamit Demir: Maliyetlerin altında konut satıyoruz!

Demir Grup YK Başkanı Hamit Demir, TÜİK'in konut satış rakamları açıklamasına ilişkin 2018 Nisan konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Hamit Demir konut alıcısının mutluluğu için maliyetlerin altında konut sattıklarını ifade etti. 

Kırşehir'de Nisan ayında 294 konut satıldı!

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Nisan konut satış istatistikleri açıklandığını bildirdi. Kırşehir’de satılan konut sayısı ise 294 adet olarak belirlendi.

2016 Nisan konut kredisi faizlerinde son durum!

Abank 60 aylık ve 120 aylık konut kredisinde faiz oranlarını güncelledi. Konut kredisi faiz oranları yüzde 1,17'den başlıyor. İşte faiz oranlarında son durum...

Samsun'a 2 bin kilometre yol yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin her noktası asfalt ve beton yollarla buluşturuluyor. Yol ağını daha kaliteli hale getirmek için canla başla çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2014 Nisan ayından bu yana 510 kilometre yol yaptı.

AVM ciroları yüzde 20 yükselerek 165 puana ulaştı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin nisan ayı sonuçları açıklandı. 2014 Nisan ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 19.6 yükselerek 165 puana ulaştı.

AVM Ciro Endeksi Nisan'da yüzde 19,6 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Nisan ayı sonuçları açıklandı. Ciro endeksi 2015 Nisan döneminde 2014 Nisan ayı ile karşılaştırıldığında %19,6 yükseldi.

Eva'nın İstanbul markalı konut piyasası raporu açıklandı!

Eva Gayrimenkul 2014 Markalı Konut Piyasası Araştırma ve öngörüler raporu açıklandı. İstanbul'un markalı konut projelerini ne kadar biliyoruz? İşte Eva Gayrimenkul'ün yeni sektör raporu açıklandı.

Kira geliri 3 bin 300 TL'yi aşmayanlar beyan vermeyecek!

Türkiye'de 4 milyon konut ve işyeri kirada... Kira geliri için beyanname verenlerin sayısı 1 milyon 588 bin. 2014'te konut kira geliri 3 bin 300 lirayı aşmadığı sürece, bu gelirler beyan edilmeyecek.

2014'te konut satışları yüzde 0.71 arttı!

2014’te toplam konut satışları, 2013’e göre sadece 8 bin 191 adet ve yüzde 0.71 artarak 1 milyon 165 bin 381 oldu. Banka kredisiyle yapılan ipotekli satışlar yüzde 15.31 azaldı.

Konutta kriz yaşanacak mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

TMB, Ocak ayı inşaat sektörü analiz raporunu yayınladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

Eskişehir'de 2014'te konut satışları düştü!

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Eskişehir’de eski ve yeni yapılan konut satışlarında önemli ölçüde düşüş oldu. Eskişehir’da konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre önemli ölçüde azaldı.

Kocaeli'de 2014'te konut satışları patlama yaptı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilerine göre ilimizdeki konut satış oranları geçtiğimiz yılki rakamları geçti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ilimizde konut satışı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi.

2014 nisan konut sektörü Haberi

2014 nisan konut sektörü

2014 yılının ilk 3 ayında hem mevsimsel şartlar hem de seçim gündemi nedeniyle beklemeye çekilen gayrimenkul sektörü, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sezonu açıyor. 


Ocak-Mart arasında yıllık toplam cirosunun yüzde 10'unu yapabilen inşaat şirketleri, satışların açılacağı ve sektörün yeniden hareketleneceği 'yüksek sezona' giriyor. Geçtiğimiz yıllarda Mart ayında da hareketin başladığı sektörde, bu yıl seçim nedeniyle tüm planlar Nisan ayma sarktı. 


Durum böyle olunca, Nisan'da uzun süredir raflarda olan projeler teker teker vitrine çıkacak. 


Nisan boyunca yaklaşık 10 bini aşkın yeni konutun satışa çıkması planlanıyor. İstanbul'un iki yakasında da satışa çıkacak projeler sayesinde Nisan ayında sektörde rekabet de kızışacak. 


7 Nisan'da başlıyor 


Konut satışında Ocak ve Şubat ayları en durgun dönem olarak yaşanırken, Mart ayında havaların ısmmasıyla birlikte yeni konutlar satışa çıkar ve sektör toparlanmaya...