27 / 04 / 2024

Nisan'da lansmana çıkacak konut projeleri!

Nisan'da lansmana çıkacak konut projeleri!

Yılın ilk 3 ayını durgun geçiren gayrimenkul sektörü, 'yüksek sezona' geçiyor. Bu yıl seçimler nedeniyle Nisan'a ertelenen lansmanlar sayesinde 10 bine yakın konut satışa çıkacak.



2014 yılının ilk 3 ayında hem mevsimsel şartlar hem de seçim gündemi nedeniyle beklemeye çekilen gayrimenkul sektörü, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sezonu açıyor. 


Ocak-Mart arasında yıllık toplam cirosunun yüzde 10'unu yapabilen inşaat şirketleri, satışların açılacağı ve sektörün yeniden hareketleneceği 'yüksek sezona' giriyor. Geçtiğimiz yıllarda Mart ayında da hareketin başladığı sektörde, bu yıl seçim nedeniyle tüm planlar Nisan ayma sarktı. 


Durum böyle olunca, Nisan'da uzun süredir raflarda olan projeler teker teker vitrine çıkacak. 


Nisan boyunca yaklaşık 10 bini aşkın yeni konutun satışa çıkması planlanıyor. İstanbul'un iki yakasında da satışa çıkacak projeler sayesinde Nisan ayında sektörde rekabet de kızışacak. 


7 Nisan'da başlıyor 


Konut satışında Ocak ve Şubat ayları en durgun dönem olarak yaşanırken, Mart ayında havaların ısmmasıyla birlikte yeni konutlar satışa çıkar ve sektör toparlanmaya başlar. Ancak bu yıl Mart ayma seçim gündeminin oturması nedeniyle sektör beklemeye geçti ve yeni yatırımlarını Nisan ve sonrasına erteledi. Sandıktan çıkacak seçim sonuçlarını da bekleyen inşaat sektörü, yatırım kararlarını buna göre belirleyecek. Seçim sonuçlarının yankılarının süreceği ilk haftanın da sakin geçeceği sektörde 7 Nisan'dan itibaren yoğun bir lansman dönemi başlayacak. 

Konut da var ofis de Satışa çıkacak yeni projeler ağırlıklı olarak karma projelerden oluşuyor. Konutun yanı sıra ofis projeleri de satışa çıkacak. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de hayata geçmeye başlıyor. 

Fikirtepe ve Gaziosmanpaşa'da dönüşüm projeleri olacak. 


ESENYURTTAN GÜRPINAR'A 


Finans merkezinde ofis kulesi yapacak ESENYURTta yaptığı projelerle tanınan Özyurtlar, Büyükçekmece'ye bağlı Gürpınar'da yeni projeye başlayacak. 


Lansman tarihi 10 Nisan olarak belirlenen ICoastal City' adındaki projede 208 konut ve 27 ticari ünite yer alıyor. 47 bin metrekarelik arazi üzerinde 3 bloktan oluşan projede stüdyodan 4+1'e kadar farklı seçeneklerde daireler yer alacak. Özyurtlar, bu yıl Esenyurt'ta 2 bin konutluk projeye daha başlayacak. 


NİSAN ayında satışa çıkacak ofis projeleri arasında ilk sırada Tahincioğlu'nun projesi geliyor. Tahincioğlu,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO AŞ. işbirliği ile Finans Merkezi'nin kalbinde, Leed Gold sertifikası adayı A plus ofis projesi Nidakule Ataşehir'i 15 Nisan'da satışa çıkarıyor. 14 Nisan'a kadar ön satışta olacak, TOKİ ve Emlak Konut GYO iş birliği ile hayata geçirilen Nidakule Ataşehir, 30 katlı bir kule ve 4 katlı yatay ofislerden oluşuyor. Toplamda 148 bin 587 metrekare inşaat alanına sahip proje; ofis çalışanlarının temel ihtiyaçları ve güvenliği dikkate alınarak geliştirilen akıllı bina teknolojisi ve sosyal yaşam alanları ile dikkat çekiyor. 


Venezia'nın ofisleri Gaziosmanpaşa'da Via Properties - Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen Venedik konseptli Viaport Venezia'nın ofis blokları da Nisan ayında satışa çıkacak. 

Projede 250 ofis yer alacak. 


Ataköy'de karma proje 


DÜNYANIN en büyük 250 müteahhiti arasında yer alan Rönesans, tecrübesini konut sektörüne de taşımaya karar verdi. Bu kapsamda Rönesans Holding iştiraklerinden Rönesans Konut'un İstanbul'daki ilk projesi, Kartal Yakacık'ta inşa edilecek. Proje 9 Nisan'da satışa çıkacak. 


'Hayatı' inşa edecek 


DEMİR İnşaat, yeni projesi Demir La Vida'yı 30 Nisan'da görücüye çıkaracak. Hadımköy'deki proje 449 adet daire ve 39 ticari birimden oluşuyor. Demir La Vida'da, akıllı ev sistemi yer alıyor. La Vida, İspanyolca'da hayat anlamına geliyor. 


NEF, 2 bine yakın bağımsız bölümden oluşacak olan Ataköy projesini Nisan ayında satışa sunmayı planlıyor. Konut, ofis ve ticari alanların bulunacağı karma projenin ön satışları Nisan ayının ortalarında başlayacak, lansman ise Nisan ayı sonunda gerçekleştirilecek. Kültür Üniversitesi, Atatürk Havalimanı, Airport AVM ve Dünya Ticaret Merkezi'ne komşu olarak hayata geçirilecek olan projede Nef yeni bir sistem de uygulamaya hazırlanıyor. 22 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek olan proje 6 bloktan oluşacak. 


Dev proje geliyor Dönüşüm projeleri SATIŞA çıkacak projeler arasında kentsel dönüşüm konutları da yer alıyor. 


Fikirtepe'de Selimoğlu-Pana Yapı ortaklığı, 900 konut inşa edecek. Gaziosmanpaşa'da ise Gül İnşaat 1.111 konut yapacak. 

DAP Yapı'nın Kartal sahilinde inşa edeceği dev proje de Nisan'da satışa çıkıyor. Yaklaşık 70 dönüm arazi üzerine, 2 milyar liralık yatırımla kurulacak projede konut, ofis, açık ve kapalı alışveriş merkezi, hastane ve okul yer alacak. Konut sayısı 1.467 olacak. Proje İstanbul'un ardından Dubai'de tanıtılacak. 

Gelişen bölgelerde yeni projeler satışta 


Ön satışlar başlıyor 


EMLAK Konut GYO'nun düzenlediği ihaleyi kazanan Siyahkalem, Nisan ayının sonuna doğru Zekeriyaköy projesinde ön satışlara başlayacak. Projenin lansmanı ise Eylül ayında yapılacak. Toplam 500 bin metrekare arazide inşa edilecek projede yaklaşık 1.200 konut yer alacak. Projede konutun dışında villa, ticari birimler ve ofisler de yer alacak. 

EMLAK Konut GYO ile gelir paylaşımı yöntemiyle Bema İnşaat'ın hayata geçireceği Avcılar projesi 1.431 adet konut ve 32 adet ticari birimden oluşacak. 

TOYA Yapı 'nın ön satışlarına devam ettiği Toya Basın Ekspres projesi 500 konuttan meydana gelecek. 

SİNPAŞ Yapı, Sancaktepe'de 291 konutluk yeni projesine başlayacak. 13 bloktan oluşacak projede bloklar 5 ila 15 katlı olarak tasarlandı. 

VIA Properties'in Kurtköy'deki projesi Viaport Lımıry'de 786 ofis, 83 ticari alan ve 368 konut yer alıyor. 

SUR Yapı, Nisan ayında önce Axis İstanbul projesindeki ofisleri satışa çıkaracak ardından Gaziosmanpaşa projesi gelecek. Şu anda ön talep toplanan projede toplam 250 konut yer alacak. 


Vatan



Geri Dön