29 / 04 / 2024

2014 sigara yasağı

2014 sigara yasağı

Bir gazeteye röportaj veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada sigara yasağının cami avlularında da uygulanacağını açıkladı. Bakan Müezzinoğlu'nun o açıklamaları haberimizin içinde yer alıyor

2014'ten önce yapılanan Hazineye arazileri belediyelere devrediliyor!

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olup, Bakanlıkça tespit edilen, Hazineye ait taşınmazlardan, 30 Mart 2014 tarihinden önce üzerinde yapılanma olanlar belediyelere bedelsiz olarak devrediliyor.. 

Söke'de bin 30 dekar alandaki inşaat yasağı uzatıldı!

Söke Belediye Meclisi’nin dün yapılan 2015 yılı son Belediye Meclis toplantısında 8 Eylül 2014 tarihinde Konak, Yenicami, Çeltikçi ve Cumhuriyet Mahallelerinde uygulamaya konan inşaat yasağı bir yıl daha uzatıldı.

Yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Mayıs 2014 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde yapılan değişiklik ile tarımsal arazilerin bölünmesi yasaklanıyor. Peki, yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

İstanbul’daki yangınların 8 bin 700’ü sigara nedeniyle çıktı!

İstanbul İtfaiyesi verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 yılının 11 aylık döneminde İstanbul’da yaşanan yangınların 8 bin 683’ü sigara nedeniyle çıktı, bu rakam yüzde 41.2 gibi büyük bir orana tekabül etti.

Yapılandırma 2014 son başvuru tarihi!

Bazı vergi ve alacakların yapılandırılmasını öngören 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisinden elektrik borçlarına kadar alacaklar taksitlendirilebiliyor. Peki, yapılandırma 2014 son başvuru tarihi ne zaman?

Vergi yapılandırmada son gün 31 Aralık 2014!

Bazı alacak ve vergi borçlarının yapılandırılarak ödenmesi için Eylül 2014 tarihinde Torba Yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa ile vergi yapılandırmada son gün 31 Aralık 2014...

AVM Yasa tasarısı 2014!

AVM Yasa teklifi olarak adlandırılan Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi'nin içeriğinde neler var? İşte AVM Yasa tasarısının tam metni ve tüm maddeler...

Torba Yasa taksitlendirme ne zaman başlıyor?

Vergi borçları, mükellefler tarafından 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Yapılandırma başvuru süreleri, 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki, Torba Yasa taksitlendirme ne zaman başlıyor?

AVM Yasası 2014 Şubeler ve Satış Zincirleri!

AVM Yasası 2014 kanun teklifinde şubeler ve satış zincirleri nasıl ele alındı? Yeni AVM Yasası ile büyük mağaza ve zincir mağazaların şube ve satış zincirleri nasıl olacak? İşte AVM Yasa teklifindeki o madde...

Yeni yasa ile AVM'ler kaça kadar açık olacak?

Aralık 2014'te alışveriş merkezleri mevzuatı ile ilgili olarak TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Peki, yeni yasa ile AVM'ler kaça kadar açık olacak? Yeni yasa ile AVM'ler kaçta açılacak? Hangi günler AVM'ler tatil olacak?

AVM yasa tasarısı 2014!

Yeni AVM yasa tasarısı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İşte TBMM Başkanlığı'na sunulan AVM yasa tasarısı 2014 detayları..

Emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı torba yasa ile vergiyi taksitlendirilebiliyor. Vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İşte emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014...

Vergi affı başvuru süresi 2014 devam ediyor!

2014 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa gereğince bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Alınan karar ile vergi affı başvuru süresi 31 Aralık'a kadar devam ediyor...

2014 sigara yasağı Haberi

2014 sigara yasağı


Bir gazeteye röportaj veren Bakan Müezzinoğlu sigara yasağıyla ilgili bilgi verdi. Müezzinoğlu yasak alanlara yenilerinin ekleneceğini söyledi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun o açıklamaları: ''Sigara yasakları genişleyecek. Açık havadaki çay bahçeleri, lokanta, kahvelerin açık alanlarının 3'te birinde sigara içilebilecek. 3'te 2'sinde yasak olacak. Sigara içilen ve içilmeyen alanlar ayrılacak. Hastane ve AVM'lerin girişlerinde de sigara içilemeyecek. Cami avlularında da sigara yasağı uygulanacak.”


Manşet...