04 / 05 / 2024

2014 Tapuda bağış harcı

2014 Tapuda bağış harcı

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Tapu başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda başlatılan bazı işlemlerin tamamlanması birkaç günü bulabiliyor. Bu gibi durumlarda online başvuru sorgulama işlemi yapılabiliyor...

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış harcı 2021'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış harcı 2020'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de tahsis edilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2020 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor?

Tapuda bağış harcı 2019'da ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2019 ne kadar? İşlem için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda bağış harcı 2018!

Tapuda yapılan gayrimenkul bağış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Tapuda bağış harcı 2018 ne kadar?

Tapuda bağış nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapuları bir başkası adına bağışlanmak sureti ile devredilebiliyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır?

Gözdeniz Kartal'da teslimler Haziran'da başlayacak!

Gökdeniz Kartal'ın mimarisi Ömer Çamoğlu imzası taşıyor. 70 milyon TL'lik yatırım değeri ile inşaatına Mayıs 2014'te başlanan projenin. Haziran 2016'da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Tapuda bağış iptali nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi taşınmazını istediği kimseye bağışlayabiliyor. Peki, hak kaybı yaşadığını düşünen mirasçı bunu bozabilir mi? Tapuda bağış iptali nasıl yapılır? İşte dava örneği..

Tapu bağış işlemleri 2015!

Tapuda bağış hayatta olan kimseler arasında mülkiyetin tamamını veya bir kısmını hiçbir ivaz gözetmeden devredildiği tasarruf oluyor. Peki, bir taşınmazın tapusu nasıl bağışlanır? İşte tapu bağış işlemleri 2015..

Tapuda şartlı bağış nedir?

Tapuda bağış, bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda şartlı bağış nedir? Tapuda şartlı bağış nasıl yapılır?

2014 Tapuda bağış harcı Haberi

2014 Tapuda bağış harcı

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapu üzerinden yapılan işlemlerden biri de karşılığında hiçbir bedel alınmadan yapılan devir işlemleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu devir işlemi "tapuda bağış" olarak nitelendiriliyor. Peki, tapuda bağış harcı ne kadar?


Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe de deniyor.


Tapuda bağış için gerekli belgeler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge.


Tapuda bağış harcı 2014..

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni...