18 / 05 / 2024

2014 turizm sektöründe beklentiler

2014 turizm sektöründe beklentiler

2013'te Türkiye'ye gelen turist sayısı ve turizm gelirleri yükseldi. Bu yükselişin 2014'te de sürmesi bekleniyor. Tahminlere göre, 2014'te turist sayısı 40 milyona çıkarken, turizmden elde edilen gelir de 34 milyar dolara yükselecek...

2014'te parayı Afrikalı turist getirecek!

Yabancı ziyaretçi sayısı şu ana kadar 33 milyona ulaşan Türkiye, gelecek yıl Afrika, Güney Amerika, Çin ve Hindistan gibi yeni pazarlardan daha çok turist çekmeye çalışacak...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektöründe aşı yetmezse bir daha açılamayacak tesisler var!

Ege Bölgesi belediye başkanları turizm sektörünün batma noktasına geldiğini ve tatil beldelerinde aşılamaya başlanılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Şu dönemde devredilen dükkânlar görüyoruz, kiralık yazan görüyoruz. Aşı yetişmezse bir daha açılmayacak tesisler görürüz" dedi.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...

Balıkesir Sındırgı turizm sektöründe söz sahibi olacak!

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, turizm sektöründe söz sahibi olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleleri dolaşarak, yapılacak çalışmaları anlattı.

Turizm sektöründe kış sezonunda 300 bin personel işsiz kalacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu kış sezonunun gelmesi ile turizm sektöründe 300 bin kişinin yeniden işsiz kalacağını açıkladı. Çare olarak turizmin 12 aya yayılması önerildi.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.

İnşaat sektöründe cirolar üretimden daha hızlı yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, 2014 yılında inşaat sektöründe üretim yüzde 3.0 artarken, cirolardaki artış yüzde 4.6’yı buldu.

İnşaat sektöründe yapı ruhsat sayısı ve konut satışında artış var!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğl Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de 2014'te yapı ruhsatı sayısında, konut satışında ve yabancılara konut satışında artış var. Sanayi sektörü de 2014'te yüzde 3,6 büyüdü." dedi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde turizm sektörü canlanacak!

"Silahlara veda" çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Bölgeye yönelik turlarda patlama bekleniyor. Turizmciler, "Cudi ve Munzur Dağı'na tur düzenleyeceğiz" diyor..

Turizm sektörü ocak ayını yüzde 9'luk artışla tamamladı!

Küresel ve bölgesel sıkıntılara karşın Türk turizm sektörü 2015’in ilk ayını artışla tamamladı.Yılın ilk ayında yabancı ziyaretçi sayısında 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 9’luk bir artış gerçekleşti.

2014 turizm sektöründe beklentiler Haberi

2014 turizm sektöründe beklentiler

Bölgesel istikrarsızlıklara ve Gezi Parkı olaylarına rağmen, 2013'te Türkiye'ye gelen turist sayısı ve turizm gelirleri yükseldi. Bu yükselişin 2014'te de sürmesi bekleniyor. Tahminlere göre 2014'te turist sayısı 40 milyona çıkarken, turizmden elde edilen gelir de 34 milyar dolara yükselecek. Bu arada yurtdışına çıkan vatandaş sayısı da hızla artıyor. 


2014'te turizm giderlerinin 5,6 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 


Bölgesel istikrarsızlıklara ve Gezi Parkı protestolarının yarattığı olumsuzluklara rağmen, Türkiye turizmde Akdeniz Çanağı'ndaki en hızlı büyüyen ülke olma özelliğini 2013 yılında da korudu. 

2012'de 36,7 milyon olan turist sayısının 2013'te 38,5 milyona ulaştığı, aırizm gelirlerinin ise 29,3 milyar dolardan 32 milyar dolara yükseldiği tahmin ediliyor. Turist sayısı ve turizm gelirindeki artışın 2014 yılında da devam etmesi bekleniyor. 2014 yılında ülkemize 40 milyon turistin gelmesi ve...