05 / 05 / 2024

2015 3. çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporu

2015 3. çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporu

Küresel çapta konut sektörüne yönelik analizleriyle bilinen Knight Frank şirketi, üçüncü çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporunu açıkladı. Rapora göre, üçüncü çeyrekte en büyük fiyat artışı Türkiye’de gerçekleşti.

Krediyle ev alacaklara şok: Faizler 10 yılın zirvesinde! Aylık taksitler hane gelirini yutuyor...

Konut kredisinde faizler fırlarken, konut kredisi kullanımı düştü. Bu durum birinci el konut piyasasında daralmaya neden oldu. İşte GYODER Gösterge 2023 3. Çeyrek Raporu'nda yer alan veriler...

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

Gayrimenkulde dijital ikiz dönemi!

Bu yılın 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporu belli oldu. Rapor içinde Dijital İkiz'e ilişkin bilgiler yer aldı. Peki, Dijital İkiz nedir? Gayrimenkulde dijital ikiz ne işe yarar? İşte detaylar...

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

2015 3. çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporu Haberi

2015 3. çeyrek küresel konut fiyatları endeksi raporu

Guardian gazetesi, rapor üzerinden yaptığı analizde, “yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, küresel konut fiyatları endeksinde Türkiye ilk sırada” başlığını attı.


Rapora göre, Türkiye’de üçüncü çeyrekte fiyatlar geçen yıla göre yüzde 18,9 yükseldi.


Küresel çapta bakıldığında ise fiyatların yüzde 2,7 yükseldiği görüldü.





EN BÜYÜK FİYAT DÜŞÜŞÜ UKRAYNA’DA

Rapora göre, ekonomisi büyük sıkıntılar yaşayan Ukrayna, konut fiyatlarında en büyük düşüşün yaşandığı ülke oldu.


Üçüncü çeyrekte, Ukrayna’da konut fiyatlarının yüzde 14,8 değer kaybettiği görüldü.


İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda da dünyada en kötü konut fiyatı enflasyonu yaşayan ülkeler oldu.


KONUT ÜZERİNDE BASKI AZALIYOR

Knight Frank şirketi, 2016’da konut sektöründe fiyat baskısının daha az olacağına da işaret etti.


Raporda, dünya genelindeki konut piyasalarında fiyat baskısının yavaşladığına da işaret edildi.


Fransa ve İtalya’da fiyatlar yıllık bazda yüzde 3 düşerken, Çin’de konut fiyatlarının yüzde 2...