23 / 12 / 2024

2015 apartmanlarda risk değerlendirmesi

2015 apartmanlarda risk değerlendirmesi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanun yönetmelikleri gereğince kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

Cumhur Bilgili, Kibar Holding Risk Yönetimi Direktörü oldu!

Kibar Holding bünyesinde yeni kurulan Risk Yönetimi Direktörlüğü’ne Dr. Cumhur Bilgili getirildi. Bilgili, 2014 yılında “Yılın Risk Profesyoneli” ve 2015 yılında ‘Yılın İş Sürekliliği Stratejisi’ büyük ödüllerine sahip.

İş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği önem taşıyor. İşte, iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

Kazı işleri risk analizi 2015!

İş Sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince risk analizi yapılması gereken işler arasında inşaat kazı işleri de bulunuyor. Peki kazı işleri risk analizi nasıl yapılır? İşte kazı işleri risk analizi 2015...

Apartmanlarda risk değerlendirme belgesi!

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yapmakla yükümlü sayılıyor. Peki, apartmanlarda risk değerlendirme belgesi nasıl düzenlenir?

Apartmanlarda risk değerlendirmesi süresi!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, kanunda belirtilen işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. İşte, apartmanlarda risk değerlendirmesi süresi!

Kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

2013 yılından itibaren en az 1 işçi çalıştıran işyerleri ve Kapıcı Kaloriferci Bahçıvan gibi hizmetli çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu oluyor. Peki, kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Apartmanlarda risk değerlendirmesi zorunlu mu?

30 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işçisi olan tüm işyerlerinin risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. Peki, apartmanlarda risk değerlendirmesi zorunlu mu?

Apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

29 Aralık 2012 Cumartesi günü 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında apartmanlarda risk değerlendirmesi zorunlu tutuluyor. Peki, apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Apartmanlarda risk değerlendirmesi ertelendi mi?

Kapıcı, bahçıvan ya da güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanlar, 1 Ocak 2013 den itibaren risk değerlendirmesi yapmak zorunda oluyor. Peki,apartmanlarda risk değerlendirmesi ertelendi mi?

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

Risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanun yönetmelikleri gereğince kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

Apartmanda risk analizi örneği!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre sayıya bakılmaksızın işçisi olan tüm işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından risk analizi yapmaları gerekiyor. İşte apartmanda risk analizi örneği 2015...

Risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsayan risk değerlendirmesi yönetmeliği, iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesi esaslarını kapsıyor...

2015 apartmanlarda risk değerlendirmesi Haberi

2015 apartmanlarda risk değerlendirmesi

Risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve yönetmelikleri gereğince kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor.


Kapıcı çalıştıran apartmanlarda yapılması gereken risk değerlendirme formu örneği aşağıda yer alıyor. 


Apartman risk analizi örneği 2015..

1.İş Yeri Unvanı

2.Adres

3.İşverenin Adı

4.Risk Değerlendirmesini Gerçekleştiren Personel Adı Soyadı

5.Risk Değerlendirmesinin Yapıldığı Tarih

6.Risk Değerlendirmesinin Geçerlilik Tarihi

7.Risk Değerlendirmesinin Yapıldığı Bölümler

8.Risk Değerlendirmesi Öncesi Tehlike tanımına yönelik Ön Çalışma Sonuçları

8.1 Çalışma ortamı bilgileri

8.2. İşyeri bina ve eklenti bilgileri

8.3. İş yerinde Yürütülen Faaliyet Bilgileri

8.4. Üretim ve Süreç Teknikleri

8.5. İş Ekipmanları

8.6.Kullanılan maddeler

8.7.Artık ve atıklarla İlgili İşlemler

8.8. Organizasyon ve Hiyerarşik Yapı

8.9. Görev, Yetki ve Sorumluluklar

8.10. Çalışanlar ortalama eğitim, yaş ve cinsiyetleri

8.11. Meslek hastalığı kayıtları

8.12.İş Kazası Kayıtları

8.13.Acil Durum Planının Olup Olmadığı

9.Risk Değerlendirmesinde Belirlenen Tehlike  Kaynakları ve Riskler ile bu risklerden kimlerin...