06 / 05 / 2024

2015 Babadan çocuğa tapu devri masrafları

2015 Babadan çocuğa tapu devri masrafları

Aile içinde babadan oğula da tapu devri yapılabiliyor.Bu işlem kimi zaman satış olarak gerçekleştirilirken kimi zaman hibe olarak yapılabiliyor.İşte,babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Borsada çocuğa vasi hesap nasıl açılır?

​​​​​​​Borsada çocukları için yatırım yapmak isteyenler, “Çocuğa borsa hesabı açılır mı? sorusunun cevabını arıyor. 18 yaş altındaki çocukların borsada yatırımcı olması için yapılması gerekenleri finans danışmanı Tugay Tarakçı anlattı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Çocuk sahibi ailelere uçuran haber! Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! 1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık! 

1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık verilecek! Çocuğunuz varsa Aile Bakanlığı ödeme yapıyor! Siz başvurun paralar tık diye çocuklara bağlansın! Anasınıfı, ilkokul öğrencileri bu fırsattan yararlanabilecek. İşte bütün ayrıntılar...

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Rönesans'ın Duygu Paylaşım Evi depremzede 416 çocuğa destek verdi!

İzmir'de depremden etkilenen çocuklara yardımcı olmak için kurulan Duygu Paylaşım Evi, depremzede 416 çocuğa psikolojik destek verdi.

Kayseri'de engelsiz çocuk evi hizmete açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz çocuk evi hizmete açıldı.  4-12 yaşlarındaki 53 çocuğa hizmet verecek "Engelsiz çocuk evi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Üvey çocuğa miras kalır mı?

Miras hukukuna göre; vefat eden bir babanın her iki eşinden de dünyaya gelen çocuklarına miras kalabiliyor. Peki, üvey çocuğa miras kalır mı?

ISO 500 2015 bugün açıklanıyor!

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2015 araştırmasının sonuçları bu sabah açıklanıyor.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı 179’a geriledi!

Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi.

Dünyada inşaat harcamaları 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüyerek 9.7 trilyon dolara ulaştı. Türk Yapı Sektörü Raporu'nun 2015 sonuçları açıklandı.

Cushman & Wakefield, 2015 gayrimenkul raporunu açıkladı!

Toplam A sınıfı ofis arzı 2015 sonu itibarıyla 4.72 milyon m2’ye erişerek yıllık bazda % 11 arttı. En fazla arz girişi ise Ataşehir ve Maslak’ta oldu.

Çilek Mobilya Kenya'da mağaza açtı!

Farklı coğrafyalardaki satış noktalarını artırıp daha çok çocuğa ulaşmayı hedefleyen Çilek, Afrika’daki son satış noktasını Kenya’nın başkenti Nairobi’de açtı. Çilek, iki satış noktasının da yolda olduğunu müjdeledi

Bilecik Belediyesi, 2015'teki faaliyetlerini açıkladı!

Bilecik Belediyesi, 2015 yılın faaliyetlerini açıklarken, ’’Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’’ sloganı ile vatandaşlara hizmet edildiğini bildirdi.

2015 Babadan çocuğa tapu devri masrafları Haberi

2015 Babadan çocuğa tapu devri masrafları

Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Gayrimenkul için söz konusu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor.2015 yılında yapılan düzenlemelere göre, hem alıcı hem satıcıdan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.


Kimi zaman söz konusu gayrimenkul babadan oğula hibe yapılmak isteniyor.Fakat hibe harç oranları binde 68,31 oranı gibi yüksek bir rakam olduğu için bunu ödemek istemeyenler işlemi satış gibi gösteriyor.


Ancak  dikkat edilmesi gereken nokta, devre konu olan gayrimenkulün belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamasıdır.


Babadan oğula satıi işlemleri için,tapu aslı veya fotokopisi,1 Resim,Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi,Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.),Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına) gerekiyor.


Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar:2 Resim,Nüfus...