28 / 04 / 2024

2015 CBTE mimarlık faaliyetleri

2015 CBTE mimarlık faaliyetleri

CBTE Mimarlık’ın, Altınyıldız markasının sektördeki yeni yüzü “Altınyıldız Classics” için tasarladığı mekanlar, dinamik kurgulanan bütüncül yaklaşımı ve sergileme fonksiyonuna uygun detaylarıyla, perakende sektöründeki farkını ortaya koyuyor.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

PAB Mimarlık, yaşanabilir kent dokuları oluşturmayı hedefliyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, yaşayan bir kentsel doku oluşturmak hedefinde.

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

PAB Mimarlık Senegal Kent Pazarları projesine başlıyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor.

ACE Mimarlık'ın Patika 30+ sergisi açıldı!

SMD üyesi A.Can Ersan ve Orçun Ersan'ın mimarlık ofisleri ACE Mimarlık'ın 30. Yıl Sergisi "Patika 30+" 22 Ocak 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

Mimarlık öğrencileri işçi sınıfına yönelik konut projesi geliştiriyor!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakülteleri arasında yürütülen akademik işbirliği protokolü çerçevesinde ortak mimari stüdyo uygulaması 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde de devam ediyor.

Niğde Üniversitesi mimarlık buluşmaları düzenlendi!

Niğde Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi aracılığıyla “Mimarlık Buluşmaları: Niğde 2015 Etkinliği” düzenledi.Program Mimarlık Bölümü Sergi Açılışı ve Kokteylin ardından sona erdi.

2015 Uluslararası Mimarlık Bienali gerçekleşti!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin düzenlediği 2015 Uluslararası Mimarlık Bienali kapsamında 'Antalya Geleceğini Tartışıyor' konulu panel düzenlendi. Oturumu Mimarlar Odası Antalya Şubesi Osman Aydın yönetti.

Mimarlık öğrencilerinin restorasyon projeleri sergileniyor!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 20014-2015 döneminde mezun olan öğrenciler, koruma restorasyon dersinde yaptıkları bitirme projelerini Rektörlük Sanat Galerisi'nde sergiledi.

DererOmay Mimarlık European Property Awards’ta ödüllendirildi!

DererOmay Mimarlık, "European Property Awards 2015-2016" kapsamında, "İç Mekan Ofis" dalında "Genel Energy Ofis" projesi ile "Highly Commended" ödülüne layık görüldü.

Mimarlar Odası'ndan "Dünya Mimarlık Günü" basın açıklaması!

"Dünya Mimarlık Günü 5 Ekim 2015 tarihinde "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacaktır.

TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi 9 Ekim'de!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından ikincisi düzenlenen TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ”Basamaklar 2015” Metapan’ın desteği ile ve Serbest MİMAR Dergisi'nin iletişim sponsorluğunda 9 Ekim’de TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

2015 CBTE mimarlık faaliyetleri Haberi

2015 CBTE mimarlık faaliyetleri

Türkiye’nin birçok kentinde farklı fonksiyonlara sahip projeler geliştiren Mimar Çağdaş Belen ve Y. Mimar Tanem Eren Belen ortaklığındaki CBTE Mimarlık, 1952 yılından bu yana faaliyet gösteren, köklü geçmişiyle Türkiye’nin en eski ve hacimli erkek hazır giyim markalarından Altınyıldız’ın sektördeki mağaza zinciri Altınyıldız Classics’in yeni yüzünü tasarladı. Genç ve dinamik yapılanmasıyla kısa zamanda büyük bir zincir haline gelen Altınyıldız Classics’in kurumsal kimliğini optimum şekilde mekan tasarımına yansıtmayı hedefleyen CBTE Mimarlık, bu projesiyle aynı zamanda Türkiye’nin en büyük metrekareli erkek giyim ‘flagship’ mağazasına da imza atmış oldu.

Şimdiye dek küçük metrekareli mağazalar şeklinde ilerleyen Altınyıldız Classics’in ‘departman store’ boyutlarındaki bu büyük metrekareli mağazasında, kullanıcıların markanın alt kategorilerini de kolayca algılayabilmesi ve büyük alanda adresleme kolaylığı olması amacıyla ‘shop in shop’ yaklaşımında bir...