03 / 05 / 2024

2015 emekli emlak vergisi şartları

2015 emekli emlak vergisi şartları

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide emeklilerinde yararlanabildiği vergi muafiyeti bulunuyor. İşte emekli emlak vergisi şartları 2015..

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Siz de son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak vergisinden muaf olabilirsiniz. Peki pek çok kişinin gündeminde yer alan emekli emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?  İşte pek çok kişiyi ilgilendiren emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2023...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Evi 200 metrekareden büyük çalışan emekliler dikkat! Resmen açıklandı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Sezgin Özcan'a bir okuyucusu emlak vergisi muafiyetine ilişkin soru yöneltti. Peki çalışan emekli emlak vergisinden muaf mı? Çalışan emekliler emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyetine ilişkin merak edilen tüm detaylar

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Bazı koşulları taşıyan konut sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022 nelerdir?

Emekli emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2022!

Emekliler muafiyet şartlarını taşımaları halinde bir dilekçe ile emlak vergisinden muaf olabiliyor. İşte emekli emlak vergisi muafiyet dilekçesi 2022...

1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için bazı muafiyet avantajları yer alıyor. Muafiyete emekliler de dahil ediliyor. Peki, 1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak Konut 2015'te 6,32 milyar TL'lik satış yaptı!

2015 yılı satışı hedefini 6,75 milyar TL olarak duyuran Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılında 6,32 milyar TL'lik satış yaptı. 2015'te Emlak Konut tarafından 10 bin 453 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirildi.

Seyran Şehir Kayaşehir'de zam öncesi son fırsat!

Seyran Şehir Kayaşehir projesinde 31 Aralık 2015 itibariyle Emlak Konut GYO tarafından yüzde 20 zam yapılacak. Seyran Şehir Evleri'nde teslimler Mart 2016'da gerçekleştiriliyor...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap son başvuru tarihi 30 Aralık 2015. Emekli kategorisinde 30 adet konutun satışa sunulduğu projede yüzde 20 peşinatta kalan bedel için 240 ay vade uygulanıyor.

Helis Yapı Helis More iletişim!

Toplam 140 milyon TL yatırım bedeliyle yükselen projenin lansmanı 2015 CNR Emlak Fuarı'nda gerçekleşti. Helis Yapı Helis More iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0 216 306 60 70 olarak belirlendi.

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

2015 emekli emlak vergisi şartları Haberi

2015 emekli emlak vergisi şartları

Emekli emlak vergisi şartları 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergide meskenler için emlak vergisi muafiyeti bulunuyor. Muafiyetten yararlanmak için 200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip olmak gerekiyor.


Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de bulunuyor. Peki, emekli emlak vergisi şartları 2015 nelerdir?


Emekli emlak vergisi şartları:

Muafiyetten emeklilik maaşından başka geliri olmayan kimseler faydalanabiliyor. Çalışan emekliler emlak vergisi muafiyetinden yararlanamıyor.


Dilekçe örneği:


 T.C.

.............. BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE

    

Emlak Vergisi kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.

       

-Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.

      

-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt...