20 / 05 / 2024

2015 emlak komisyonculuğu ücret tarifesi

2015 emlak komisyonculuğu ücret tarifesi

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneterek, bunların satış, kiralama sözleşmesini yapan emlakçılar sözleşmenin kurulması ile hak sahibi oluyor. Peki, emlak komisyonculuğu ücret tarifesi 2015...

İstanbul Milli Emlak Memurluğu 1934'te 2 taksitle gayrimenkul satıyormuş!

Hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlayan Milli Emlak, 1934 yılında gazetede İstanbul'daki gayrimenkul için satış ilanı vermiş...

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Yazlık kiralamalarıyla beraber sektör hareketlendi. Fiyatlar geçen yazın 2 katına çıktı.

İşte BAE şeyhinin Londra’daki 5.5 milyar sterlinlik gizli emlak imparatorluğu!

Birleşik Arap Emirlikleri lideri Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Londra'daki 170 adetlik emlak imparatorluğunun değerinin 5,5 milyar sterlin olduğu belirlendi. Belgelerde, şeyhin toplamda 1000 kiracıdan yıllık 160 milyon sterlin kira geliri kazandığı ortaya çıktı.

Gayrimenkul danışmanlığı emlak komisyonculuğuna dönüşmemeli!

Gayrimenkul değerleme eksperleri bazen gayrimenkul danışmanlığı hizmeti de veriyor. Ancak gayrimenkul danışmanlığı hizmeti emlâk komisyonculuğuna dönüşmemeli. Çünkü bu durumda faaliyet geliri ticari kazanca dönüşür.

Emlakçılık yetki belgesiyle emlak dolandırıcılığına son!

Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, emlakçılık yetki belgesi düzenlemesi ile emlak dolandırıcılığının minimuma ineceğini, artık sadece işi emlak pazarlama olan şirketlerin emlak komisyonculuğu yapabileceklerini belirtti...

Faizlerin düşmesiyle emlak fiyatları uçtu!

Kamu bankaları konut kredisi faizini azalttı ancak emlak fiyatlarını yükseltti. Talep artışıyla birlikte yüzde 25’e varan fiyat artışları vatandaşı mağdur etti. Ev alma hayali kuranlar, mağduriyet yaşadı.

Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor!

Beşşar Esed’in amcası Hama ve Tedmür Kasabı olarak anılan Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor.

Kaçak emlakçıların iş yerleri kapatılacak!

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, Emlak komisyonculuğu ile uğraşan Emlak komisyonculara mesleki yeterlilik belgelerinin verileceğini söyledi.

Tssco Internatıonal Busıness Group Emlak Komisyonculuğu İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tssco Internatıonal Busıness Group Emlak Komisyonculuğu İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 120 bin TL sermaye bedeli ile Sıddıg Mamoun Toum ve Mahammoud Mohamed ortaklığında kuruldu. 

Emlakçılardan komisyon atağı!

Emlak sektörünün yasalar ile zemine kavuşturulması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Emlak Komisyonculuğu Yasa Taslağı sektör temsilcilerinin görüşüne sunuldu. 

Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı değişiyor!

Emlak sektörünün yasal bir zemine kavuşturulması için sektörün bir yasaya ihtiyacı olduğu konuşuluyordu. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilk adımı attı.

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı ele alındı.

Emlakçı müşteri ile anlaşamaz ise dava nasıl işler?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''emlak komisyonculuğu'' sorusunu yanıtladı.

2015 emlak komisyonculuğu ücret tarifesi Haberi

2015 emlak komisyonculuğu ücret tarifesi

Emlak komisyonculuğu ücret tarifesi 2015!

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneterek, bunların satış,kiralama sözleşmesini yapmaya,Emlak beyannamesi düzenlemeye muktedir olarak; portföy oluşturur, pazarlama teknikleriyle gayrimenkulün sunumunu yapan kişi emlakçı olarak tanımlanıyor.


Emlakın satışına ve kiralanmasına yönelik alternatiflerde bulunma, taraflara satış öncesi ve sonrası vergi işlemleri konusunda bilgi verme, proje yapımında pazarlamayı kolaylaştırıcı önerilerde bulunma, Toplu konut yasası ve teşvikler konusunda müşteriye bilgi verme vb. gibi danışmanlık hizmeti işlemlerini yapmak emlakçının görevleri arasında yer alıyor. 


Peki, emlakçılar anlaşma sağlaması durumunda ne kadar? 


Emlak komisyonculuğu ücret tarifesi 2015..


ALIM - SATIM

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve satıcıdan %2’şer + KDV



KİRALAMA

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin %10’nu + KDV


Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.


Not:  

1) Bu komisyon oranları, İstanbul...