17 / 05 / 2024

2015 hes projeleri

2015 hes projeleri

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Alara Çayı üzerine hidroelektrik santrali (HES) yapımına karşı çıkan halkının başvurusu üzerine Antalya 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması ve ÇED uygundur raporunun iptali davasını kabul etti.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

2015'teki projeler Türkiye’nin doğal güzellikleri için tehdit oluşturdu!

TEMA’nın hazırladığı rapora göre, madenler, HES’ler, nükleer santrallar gibi projeler doğal güzellikleri tehdit ediyor. TEMA Vakfı 2015 yılında çevre açısından en iyi ve en kötü olayları derledi.

Çukurçay HES'in 2015 değerleme raporu yayınlandı!

Ütopya Turizm İnşaat Isparta Elektrik Üretim A.Ş. Çukurçay HES 'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı. işte ilgili değerleme raporu.

Gerede Belediyesi 2015'te yapılan projeleri yayınladı!

Gerede Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından “2015 yılı yapılanlar” başlığı adı altında 12 maddelik bir bildiri yayınladı...

Fatma Güldemet Sarı: HES projeleri engelleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de yapılan her HES projesi, her rüzgar enerjisi projesi, her nükleer enerji projesi basına, kamuoyuna kötü yansıtılarak bir direnç oluşturularak engellenmeye çalışılıyor." dedi.

Pana Yapı'nın projeleri Recexpo Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye’nin yeni ve prestijli gayrimenkul firmalarından Pana Yapı, markalı konut projeleriyle yurtdışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Pana Fikirtepe projeleri Bakü RecexpoFuarı 2015'de görücüye çıktı.

Ankara Kargı HES projesinin toplantısı 28 Aralık'ta!

Ankara İli Beypazarı İlçesi'nde yer alan Kargı HES, Trafo Merkezi, Çayırhan TES ve EEİH projesi yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 28 Aralık 2015 günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

2015 Aralık'ta satışa çıkacak konut projeleri!

1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimleri sonrasında canlanan inşaat sektörü, yıl bitmeden yeni projelerini satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte İstanbul'da satışa çıkacak olan 2015'in son projeleri...

2015 hes projeleri Haberi

2015 hes projeleri

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde bulunan Alara Çayı üzerine hidroelektrik santrali (HES) yapımına karşı çıkan yöre halkının başvurusu üzerine Antalya 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması ve ÇED uygundur raporunun iptali davasını usül yönünden kabul etti. Dosyanın esastan görüşülmesi için davalı taraf olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2 hafta içerisinde savunma yapması istendi. Tabiat harikası Uçansu Şelalesi'nin de üzerinde bulunduğu Alara Çayı'na 7 adet HES yapımı planlanıyor. Bunlardan ilki olan Kamer HES projesi için verilen 'ÇED Olumlu' raporu bölgede yaşayan köylüler tarafından tepkiyle karşılandı. Yaşadıkları alanlarının yok olmasını istemeyen köylüler, avukat aracılığıyla mahkemeye başvurdu. ÇED uygundur raporunun iptalini, yürütmenin durdurulmasını talep etti. 1. İdare Mahkemesi, bölgede yaşayan vatandaşların bu talebini işleme alarak davayı usul yönüyle görüştü. Davanın esastan görüşülmesi için ilgili devlet...