30 / 04 / 2024

2015 izmir imar haritaları

2015 izmir imar haritaları

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Isparta Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları görüşüldü!

Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantıları 2015 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ile sona erdi. Meclis toplantısında imar komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından 2015 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

İzmir Karabağlar'daki imar planına 2. kez dava açıldı!

İZMİR Karabağlar halkı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin, oluşturulan ilk imar planını iptal ettirmesinin ardından, küçük değişikliklerle yeniden açıklanan imar planlarına yine dava açtı.

Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de araç sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre 17 bin 911 adet artış olduğunu söyledi. Büyükkılıç "Melikgazi'de imar planlarındaki yollarla trafik sorunu çözülecek"dedi.

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

İzmir'de konut satışları 2015 yılında yüzde 8,4 arttı!

İzmir’de, 2014 yılında 71 bin 779 olan konut satışı, 2015 yılında yüzde 8,4 oranında artarak 77 bin 796 oldu. 2015 yılında satışı yapılan konutların yüzde 37’si ipotekli satış olarak gerçekleşti.

İzmir'de imar değişikliği parsel bazında mı yapılıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından olan Mustafa Yılmaz bugünkü yazısında İzmir'deki imar planlarının parsel olarak değişim yapılmasını aldı. İşte Mustafa Yılmaz'ın o yazısı...

İzmir'deki imar değişikliğiyle hangi alanlar konuta açıldı?

Habertürk Egeli Gazetesi'nin yazarlarından Durmuş Odabaşı bugünkü yazısında İzmir'deki imar planlamalarıyla hangi bölgelerin konuta açıldığını ele aldı. İşte Durmuş Odabaşı'nın o yazısı.......

İzmir Mavişehir’de ruhsat iptalleri başladı!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Kasım 2015'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mavişehir Bostanlı Toplu Konut Alanı imar planları iptalinin ardından, ilk inşaat ruhsatı iptal kararı çıktı.

Midyat İmar Müdürlüğü 2015 faaliyet raporunu açıkladı!

Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Akgün, 2015 yılı içerisinde yapılan çalışma ve işlemler neticesinde belediye bütçesine 6 Milyon 10 bin TL gelir sağlandığı açıkladı.

2015 izmir imar haritaları Haberi

2015 izmir imar haritaları

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, hızlı büyüme sürecini doğru yönetmenin önemli olduğunu, belirterek, "Göreve başladığımızda ilçemizin hâlihazır haritasını oluşturma çalışmasına başladık. Hâlihazır haritamızın tamamlanmasıyla oluşan veri bankası önümüzü açtı. Artık her imar çalışmasını daha net görebiliyoruz" şeklinde konuştu. 


Sabah...