28 / 04 / 2024

2015 kira elden ödeme limiti

2015 kira elden ödeme limiti

Konut ve iş yeri kiralamalarında kira belirli limiti geçiyorsa bankaya yatırma zorunluluğu bulunuyor.Peki 2015 kirayı elden ödeme limiti ne kadar?İşte kira elden ödeme limiti 2015!

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim 2015 kira artış oranı açıklandı!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Ekim 2015 kira artış oranı!

Kira süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Ekim 2015 kira artış oranı nedir? Ekim 2015 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira hesaplarında kullanılan kira zam oranları TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Ekim ayı enflasyon oranları dün açıklandı. İşte, Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Ev kirasını elden almanın cezası 2015!

Kira bedelini elden ödeme sınırını aşan ödemelerin banka aracılığı ile tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kurala uymayan taraflar cezalandırılıyor. Peki, ev kirasını elden almanın cezası 2015 nedir?

Kira elden ödenir mi?

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. Peki, kira elden ödenir mi?

2015 kira zamları ne kadar?

Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmeleri, sürenin dolması halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 kira zamları ne kadar?

2015 kira artış oranları!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli belirlendi. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte, 2015 kira artış oranları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman verilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapıların hak sahipleri Bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2015..

Kentsel dönüşüm kira bedelleri 2015!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan taşınmaz maldaki hak sahipleri için kira yardımı bulunuyor. Kira yardımı hak sahibine 18 ay boyunca yapılıyor. Peki, yardım ne kadar? İşte kentsel dönüşüm kira bedelleri 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2015!

Konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı formu 2015...

2015 kira elden ödeme limiti Haberi

2015 kira elden ödeme limiti

Kira elden ödeme limiti 2015!

Taşınmaz mal sahipleri belirli bir gelirin altında kazanç elde ediyorsa kirayı elden ödeme hakkı bulunuyor.


Kira bedelinin banka aracılığıyla ödenmesiyle ilgili karar,2008 yılında alınmış olup; 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Alınan karara göre 500 TL ve üzerindeki kira bedellerinin banka aracılığı ile ödenmesi zorunlu kılınıyor.


Fakat işyerlerinde bu durum söz konusu değildir.Gelir ne olursa olsun kiranın bankaya yatması gerekiyor.


Bankanın kiraya ödenmesi ile ilgili tebliğ esasları şu şekildedir:

-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

             

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların

     ...