27 / 04 / 2024

2015 konut fiyatları

2015 konut fiyatları

Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Buna göre, Ağustos ayında, metrekare başına konut satış fiyatı ve kiraların en çok yükseldiği il Adana oldu.

İşte 250 bin TL'nin altında markalı konut projeleri!

Son yıllarda yapılan markalı projelerde orta ve üst gelir grubuna hitap eden konutlara ağırlık verilirken, şimdilerde daha düşük bütçelere yönelik konutlar da inşa edilmeye başlandı.

Eski konutların kira bedeli yüksek olacak!

Ankara inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı, Başkent'te özellikle son yıllarda, yeni yapılan konut projelerinin, üst gelir gurubuna yönelik olduğuna dikkat çekti.

Adana'da konut fiyatları arttı!

REIDIN.COM ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) konut fiyatları endeksine göre, Bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da, bir önceki aya göre Adana'da gerçekleşti.

Ocak ayında yeni konut fiyatları yükseldi!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ocak ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, 7 ilde gerçekleştirildi.

Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ‘Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması’nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu.

İstanbul‘da konut fiyatlarındaki artış yüzde 25‘e dayandı!

Merkez Bankası'nın Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1.24 yükseldi. Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 16'ya, İstanbul'daki yıllık artış ise yüzde 25'e dayandı.

Hangi ilçelerde konut fiyatları arttı?

Nazmi Durbakayım, Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım projelerinin bölgedeki ev fiyatlarını yüzde 75'e kadar, üçüncü boğaz köprüsü ve 3. havalimanının ise arsa fiyatlarını yüzde 300 artırdığını söyledi.

Konut fiyatları aylık bazda yüzde 1.15 yükseldi!

Birinci ve ikinci el ortalama konut satış fiyatları Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 1.15, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17.1 yükselirken; en yüksek yıllık artış yüzde 21.58 ile İstanbul'da yaşandı.

Hamit Demir: Konut fiyatları artmazsa sektör bunu kaldıramaz!

Türkiye genelinde konut fiyatları, Reidin ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin ‘Yeni Konut Fiyat Endeksi’ raporuna göre , 2014’ün 10 aylık döneminde geçen yıla oranla yüzde 7,30 oranında arttı.

Konut fiyatları neden yükseliyor?

Konut almak isteyenlerin önem verdiği konuların başında gelen konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artması olduğunu belirtiyor.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

İngiltere’de konut fiyatları artış hızı en düşük seviyeye geriledi!

İngiltere’de konut fiyatlarının artış hızı bu yılın ocak ayında son 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.2015 yılının kasım ayından bu yana en düşük seviyeye gerileyen fiyat artış hızı, geçen yıl yüzde 0,8 seviyesindeydi.

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6 yükseldi!

İngiliz Lloyds Bankacılık Grubu’nun iştiraki The Halifax’ın konut endeksine göre, ülkede konut fiyatları bu yılın kasım ayına kadarki 3 aylık dönemde 2015'in aynı dönemine kıyasla yüzde 6 arttı.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün yayımladığı verilere göre, konut fiyatları 2015'in dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 2,9 ve Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 3,8 yükseldi.

Konut fiyatları neden artıyor?

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, "Konut fiyatlarındaki artışlar inşaat malzemelerinden kaynaklanmıyor. 2015'te inşaat malzemelerinin fiyatları yüzde 5,9 arttı, enflasyon oranı ise yüzde 8,8" dedi.

TOKİ Sivas Yenimahalle emekli konut fiyatları!

TOKİ Sivas Yenimahalle emekli konut fiyatları 94 bin 300 TL'den başlıyor. Son başvuru günü 30 Aralık 2015 olarak belirlenen projede 2+1 daire seçenekleri yer alıyor.

TOKİ Samsun Ladik satılık konut fiyatları!

TOKİ Samsun Ladik satılık konut fiyatları 97 bin 272 TL'den başlıyor. Ödemeleri 120 ay vade şeklinde yapılabilen projede başvurular 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek.

Çanakkale’de konut fiyatları arttı!

Çanakkale’de satılık konut fiyatları 2015 Ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,99 yükseldi. Ortalama kira bedeli de 689 TL oldu. İşte kampanyalar!

Konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 7,35 arttı!

2015 yılı Haziran itibariyle yeni konut fiyatlarında mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,76, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,35 artış meydana geldi.

Ağustos'ta konut fiyatları yüzde 18,2 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatları Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 18,2 arttı. İstanbul'da fiyat artışı yüzde 24,5'i buldu. 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86 oranında arttı.

Konut fiyatlarında yüzde 18 artış var!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında artış devam ediyor. Merkez Bankası tarafından yayımlanan Türkiye Konut Fiyat Endeksi, 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.86 oranında artarak 192.39 seviyesinde gerçekleşti.

Yeni konut fiyatları eylül ayında yüzde 1,30 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2015 Eylül raporu yayınlandı. Rapora göre yeni konut fiyatları eylül ayında yüzde 1,30 arttı.

Konut fiyatlarında yükseliş bekleniyor!

ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı.

2015 konut fiyatları Haberi

2015 konut fiyatları

Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos ayı raporu yayınlandı. ’Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ kapsamındaki yeni konut fiyatlarında; Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,75, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,24 artış meydana geldi.


’Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde 7 metropolde bir önceki aya göre yüzde 1,45 oranında; 30 büyükşehirin tamamında ise bir önceki aya göre yüzde 1,06; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,11 oranında artış gerçekleşti. Buna göre Adana, metrekare başına yüzde 2,08 değer artışıyla Ağustos 2015’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği; Mardin ise yüzde 1,09 düşüşle metrekare başına konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu.


Ağustos ayında 30 büyükşehrin tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde...