11 / 05 / 2024

2015 Tapuda bağış harcı

2015 Tapuda bağış harcı

Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mülkiyeti devir işlemleri bir bedel karşılığında olabildiği gibi, bir bedel almaksızın da yapılabiliyor. Bu tür devir işlemine tapu bağışı (hibesi) deniyor. Peki, tapu bağış harcı 2015 ne kadar?

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Tapu başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda başlatılan bazı işlemlerin tamamlanması birkaç günü bulabiliyor. Bu gibi durumlarda online başvuru sorgulama işlemi yapılabiliyor...

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış harcı 2021'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda bağış harcı 2020'de ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de tahsis edilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2020 ne kadar? İşlem için hangi belgeler gerekiyor?

Tapuda bağış harcı 2019'da ne kadar?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2019 ne kadar? İşlem için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda bağış harcı 2018!

Tapuda yapılan gayrimenkul bağış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Tapuda bağış harcı 2018 ne kadar?

Tapuda bağış nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapuları bir başkası adına bağışlanmak sureti ile devredilebiliyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır?

TAV Havalimanları Holding 2015 yılı finansal tabloları!

TAV Havalimanları Holding, 31 Aralık 2015 tarihli bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal raporlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte, şirketten KAP'a bildirilen denetimden geçmiş finansal raporlar...

TOKİ Bolu Mengen 2. Etap başvuruları sona erdi!

18 Aralık 2015'te başvuru dönemi başlayan TOKİ Bolu Mengen 2. Etap başvuruları sona erdi. Projede konutlar 74 bin 651 TL'den satışa sunuluyor.

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuru dönemi!

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuru dönemi 14 Aralık 2015 tarihinde başlayacak. Toplamda 106 tane dairenin satışa çıkarıldığı projede 144 aya varan vade uygulanıyor.

Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 2. Etap TOKİ başvuruları!

Ağrı Merkez Fırat Mahallesi 2. Etap TOKİ başvuruları 15 Aralık 2015 tarihinde başlayacak. Dairelerin 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandığı projede aylık 650,48 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

2015 Tapuda bağış harcı Haberi

2015 Tapuda bağış harcı

Tapuda bağış harcı 2015 ne kadar?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış (hibe) deniyor. 

  

Reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamaz. Vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. Küçük ve kısıtlılar kendilerine yapılan bağışı kabul edebiliyorlar. Ancak veli ya da vasi, küçük veya kısıtlıyı bu bağışı kabulden men edebiliyor.


Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bunlar bir şeyi yapma şeklinde olabileceği gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.

  

Bağışta bulunacak kişi, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı vardır. Diğer mirasçılar bu duruma itiraz etme hakkına sahiptir. Bu durumda saklı pay...