04 / 05 / 2024

2015 turizmi nasıl olacak

2015 turizmi nasıl olacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kumluca Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Önümüzdeki sezon için turizmde herhangi bir olumsuzluk öngörmüyoruz" dedi.

Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

2015 yılı içerisinde kira geliri elde edenler için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergiyi ödemekle mükellef oluyor. Peki, emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi 2. taksiti nasıl ödenir?

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

İş dünyası, 1 Kasım seçimlerini nasıl değerlendirdi?

AK Parti'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkması, iş dünyasında nasıl yankılandı. İşte iş dünyasının önemli isimlerinden sonuçlara ilişkin gelen ilk açıklamalar...

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira artış oranları Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununa göre; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira zammı ÜFE ye göre yapılıyor. Peki, kira artış oranları Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde de belli oranlarda artış yapılıyor. Mesken ve dükkan kiralamalarında artış farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kiralamalarında sözleşmenin yıllık olarak yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Ekim ayı kira artış oranı nedir? Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

2015 turizmi nasıl olacak Haberi

2015 turizmi nasıl olacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kumluca Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Kumluca Belediyesini ziyaretinde Başkan Vekili Şefik Durdaş'tan yağış ve fırtınanın ilçedeki etkileriyle ilgili bilgi alan Arıcı, su baskını ve hortumdan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.


Türkiye'nin 2015 turizm sezonunda daha fazla pay alması için çalıştıklarını belirten Arıcı, bu konuda turizm sektörü paydaşlarıyla görüştüklerini anlattı.


Türkiye'nin kültür, tarih ve doğa anlamında önemli potansiyele sahip olduğunun altını çizen Arıcı, şöyle konuştu:


"Turizm sadece bizim belirleyeceğimiz bir konu değil. Bunda ülkemize gelecek turistlerin tercihleri, ekonomik güçleri gibi birçok etken var. Özellikle ülkemize gelen turistler için hem bizim ülkemizdeki istikrar hem de kendi ülkelerindeki istikrar önemli ancak biz önümüzdeki sezon için turizmde herhangi bir olumsuzluk öngörmüyoruz. Turizmden beklentimiz...