23 / 12 / 2024

2015 veraset intikal vergisi ne kadar

2015 veraset intikal vergisi ne kadar

7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre, bir kimsenin ölümünden sonra kişinin kendisine kalan miras için ödediği vergi miktarı bulunuyor.2015 veraset intikal vergisi ne kadar?

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Veraset intikal vergisi nasıl hesaplanır?

Bir kişiye, vefat eden yakınından kalan mal varlığı üzerinden ödenmesi gereken vergiye veraset vergisi deniyor. İşte tüm detaylar...

Üniversiteler emlak vergisinden muaf olacak!

Üniversite ve vakıf; kurumlar, emlak, damga, veraset, intikal, motorlu taşıtlar vergisi ile harçlardan muaf tutulacak.

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Veraset intikal vergisi hesaplama 2017!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi için ödemeler Mayıs'ta başlıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset intikal vergisi hesaplama 2017 kuralı..

2017 gayrimenkul vergileri ne zaman ödenecek?

Taşınmaz mal sahiplerinin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Bu vergiler emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ve veraset intikal vergisi olarak karşımıza çıkıyor.

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün!

2015 yılı vergi takvimine göre 2015 yılı veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son gün bugün olup; mükelleflerin gün içinde mesai bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti için son 3 gün!

Mirasçıların ödemek ile mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar devam ediyor. Buna göre hala ödeme yapmamış mükelleflerin önünde son 3 günü bulunuyor...

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı ikinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri yarın başlayacak..

2015 veraset intikal vergisi ne kadar Haberi

2015 veraset intikal vergisi ne kadar

2015 veraset intikal vergisi ne kadar?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanununa göre, her bir takvim yılında ödenmesi gereken vergi oranları bulunuyor.Veraset ve intikal vergisi hesaplamaları birkaç nokta göz önünde bulundurularak yapılıyor. Dikkate alınan hususlar şu şekilde:


* Yasal mirasçıların, miras üzerindeki paylarının net bir şekilde belirlenmesi,

* Belirlenen paylar üzerinden istisnai tutarın düşülmesi,

* Ortaya çıkan tutar üzerinden mevzuatta belirtilen oranların hesaplanması.


Kanunun 16 ncı maddesinde “Vergi tarifesinin matrah dilim tutarları, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Bu şekilde hesaplanan dilim tutarlarının yüzde 5 ini aşmayan kesirler dikkate alınmaz. ...” denilmektedir.


1/1/2015 tarihinden itibaren 7338 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (b), (d) ve (e) bentlerinde yer alan istisna tutarları;


-Evlatlıklar dâhil, füruğ ve eşten...