13 / 05 / 2024

2015 Yatırım projeleri

2015 Yatırım projeleri

Yatırımda 2015'te en yüksek pay ulaştırmanın oldu. 2015 Yılı Programı'na göre, gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak.

Son dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yatırım projeleri için yeni düzenleme!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tasarlanan "Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Tunceli Ovacık'ta yapılması planlanan yatırım projeleri mecliste!

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yapılan veya yapılması planlanan yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ofis projeleri en karlı yatırım aracı!

Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, ofis projelerinin en karlı yatırım olma ile ön plana çıktığını anlatarak “Kira gelirine ihtiyacınız varsa önceliğiniz ofis projeleri olmalı” diye açıklama yaptı. 

Tekirdağ'da yatırım projeleri devam ediyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’da gerçekleştirilen yatırım ve projelerin görüşüldüğü değerlendirme toplantısına katıldı.

Doğrudan yabancı yatırım projeleri 10 yılda 5 kat arttı!

Avrupa Yatırım Çekiciliği 2017 Araştırması'na göre Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırım projelerinde son 10 yılda yaklaşık 5 kat artış oldu.

Antalya'nın turizmdeki yatırım projeleri değerlendirildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Serik ilçesinin Belek Turizm Merkezi'nde düzenlediği toplantıda 2017 yılındaki turizm yatırım ve faaliyet programları değerlendirildi.

Yabancılar Türkiye'ye yatırım yapmaya istekli!

CNR EXPO'da bugün kapılarını ziyarete açan "4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı" kapsamında "CNR İstanbul Emlak Zirvesi" düzenlendi.

Mersin yatırım projeleri meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin yatırım projelerini meclis gündemine taşıdı. Şimşek, Mersin'e vadedilen, projelerin akıbetini sordu..

2015 Yatırım projeleri Haberi

2015 Yatırım projeleri

2015 Yılı Programı'na göre, ulaştırma ve lojistik alanlarında, yük ve yolcu ulaştırma hizmetlerinin etkin, verimli, ekonomik, çevreye duyarlı, emniyetli bir şekilde sağlanması; yük taşımacılığında, kombine taşımacılık uygulamalarının geliştirilerek demiryolu ve denizyolu paylarının artırılması, kalitenin ve güvenliğin yükseltilmesi ve ulaştırma planlamasında koridor yaklaşımına geçilmesi esas olacak.


Bu nedenle gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içerisindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörüne ayrıldı. 2015'te ulaştırma sektöründe 25 milyar 776 milyon liralık kamu sabit sermaye yatırımı gerçekleştirilmesi planlanıyor. Özel sektörün ise 58 milyar 610 milyon liralık ulaştırma yatırımı yapması öngörülüyor.


Bu kapsamda 2015'te, trafik yoğunluğunun yüksek olduğu kesimlerde trafik güvenliğinin artırılması ve taşıma sürelerinin kısaltılması amacıyla 200 kilometresi otoyol (YİD’le gerçekleştirilecek olanlar dahil) olmak üzere bin kilometre bölünmüş yol yapılacak.


Ağır taşıt trafiği...