27 / 04 / 2024

Son dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yatırım projeleri için yeni düzenleme!

Son dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yatırım projeleri için yeni düzenleme!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tasarlanan "Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, aracı bankalar tarafından sağlanan finansal imkanlardan yararlanmak için başvuru yapacak projelere dair gerçekleştirilecek stratejik öncelik ve teknik değerlendirmelere dair usul ve esasları belirledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tasarlanan "Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, aracı bankalara finansman başvurusu öncesinde Bakanlık değerlendirmesini almak üzere gerçekleştirilecek başvurular, stratejik ve proje bazlı yatırım teşvikleri ile hamle programı kapsamındaki desteklerden faydalanan ya da "stratejik öncelikli ürün listesi" ya da "teknoloji alanları listesi" noktasında bir ürünün üretilmesi ya da teknoloji alanında geliştirme faaliyetleri ve bu teknolojilere dayalı sistemlerin üretilmesine dönük yatırım yapılmasını hedefleyen projeleri olan yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek.

Finansman programından faydalanmak isteyen yatırımcılar, Bakanlık değerlendirmesini müteakip, Bakanlık tarafından alacakları görüş yazısı ile aracı bankaya finansman başvurusu yapabilecek.

Başvurunun öncesinde projelerine dair Bakanlık değerlendirmesini almak üzere başvuru yapmak isteyen yatırımcılar, bu başvurularını Bakanlık tarafından oluşturulan elektronik portal üzerinden yapabilecek.

Başvuru tarihi itibarı ile AR-GE harcamaları dahil tahmin edilen toplam yatırım miktarının en az 1 milyar TL olması gerekiyor.

Finansman programından faydalanan yatırımcılara söz konusu yatırımları için düzenlenen teşvik belgesi noktasında herhangi bir faiz desteği verilmeyecek.

YÖNLENDİRME KOMİTESİ SENEDE EN AZ BİR KEZ TOPLANACAK

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, Finansman başvurusu öncesinde yatırım projesine dair Bakanlık değerlendirmesi alınmasına ilişkin başvurular teknik komite tarafından puanlanacak ve başvuru sahibi yatırımcıya bildirimde bulunulacak. Teknik komite tarafından değerlendirilmeye alınan projeleri, bazı kriterler üzerinden puanlandıracak.

Bakanlığın yatırımcılara yaptığı teknik komite değerlendirme bildirimi, yatırımcıların başvurdukları finansman programından finansman hakkına sahip olduğu sonucunu doğurmayacak ve söz konusu programı düzenleyen kuruluşu herhangi bir yükümlülük altına sokmayacak.

Bakanlık hangi finansman programı noktasında stratejik öncelik ve teknik değerlendirme gerçekleştirerek başvuru alınacağını, değerlendirmeye esas alt kriterleri ve diğer başvuru şartlarını duyuru ile ilan edecek.

Programın durdurulması, sona ermesi ya da programa tahsis edilmiş olan limitlerin dolması durumunda gerçekleştirilen duyuru kapsamında başvuru alınmasına son verilecek.

Bakanlık, uygulamanın sonuçlarını izlemek üzere, yatırıma dair bilgi talep edebilecek. Yönlendirme Komitesi, senede en az bir kez olmak üzere ihtiyaç duyulan süre ve sıklıkta toplanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

,Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!


Geri Dön