09 / 05 / 2024

2015 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin 1. taksit ödemesi

2015 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin 1. taksit ödemesi

Şahsi bir vergi olan yıllık gelir vergisi, net gelir üzerinden hesaplanıyor. Vergi senede 2 taksitte ödeniyor. İşte yıllık gelir vergisi 1. taksit ödeme zamanı 2015...

Özak GYO, 2023 yılında 1.4 milyar TL hasılat, 748 milyon TL kira geliri elde etti!

Özak GYO'nun 2023 yılına ilişkin finansal rakamları açıklandı. Şirket, 2023 yılında 1.4 milyar TL hasılat, 748 milyon TL kira geliri elde etti. İşte Özak GYO tarafından açıklanan o rakamlar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Altına ilişkin nokta atışı yorumlar yapan ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu açıkladı: "Asıl yükseliş oradan sonra..."

​​​​​​​Altına yatırım yapanlar piyasanın yönünü yakından takip ediyor. Önceki günlerde FED, faizlerin 25 baz puan artırıldığını açıkladı. Altına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

Dev finans kuruluşundan flaş açıklama! Konut fiyatları 2023 yılında yavaşlayacak!

Dünyada ve ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar ev sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Ekonomi yönetimi orta gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir konut kampanyası başlatırken, dünyaca ünlü kuruluştan 2023 yılına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

2021 yılında 1.5 milyon konut satıldı!

TÜİK tarafından 2021 yılına ilişkin konut satış verileri yayınlandı. Buna göre 2021'de Türkiye genelinde 1 milyon 491 bin 856 konut satıldı.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

Özak GYO'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 8 Haziran'da!

Özak GYO'nun 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 8 Haziran 2021 Salı günü saat 14:00'te Kazlıçeşme Mah. Kennedy Caddesi No:52C Büyükyalı, Zeytinburnu/İstanbul adresinde yapılmasına karar verildi.

İş GYO'nun 2020 yılı genel kurul sonuçları tescillendi!

İş GYO'nun 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Şirketin genel kurul kararları tescillendi. 

2015 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin 1. taksit ödemesi Haberi

2015 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin 1. taksit ödemesi

Yıllık gelir vergisi 1. taksit ödeme zamanı 2015!

Şahsi bir vergi olan yıllık gelir vergisi, net gelir üzerinden hesaplanıyor. Vergide, bir takvim yılı içinde gerçek kişiler tarafından elde edilen kazanç ve iratların toplamı dikkate alınıyor.


Taşınmaz mal sahipleri, kiralama ve satıştan elde ettiği gelir için Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi oluyor.


Yıllık gelir vergisi beyannamesi; İzleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar veriliyor. Takvim yılı içinde memleketi terk edenlerin beyannameleri memleketi terkten önce gelen 15 gün, ölüm halinde ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde veriliyor.


Gelirin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olması halinde izleyen yılın Şubat ayının başından 25. günü akşamına kadar verilir. 


Basit usulde tespit edilen ticari kazanç yanında beyana tabi başka bir gelir unsurunun bulunması halinde,...