07 / 05 / 2024

2015te izmir turizmi

2015te izmir turizmi

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Astaldi'den Gebze-İzmir otoyol projesine 5 milyar dolar!

ASTALDİ Gebze-İzmir otoyol projesi için 5 milyar dolar tutarında finansman sağladı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Selahattin Varan: İzmir'deki kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Çevre ve Şehircilik izmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyleyerek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" dedi.

İzmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından; izmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

2015te izmir turizmi Haberi

2015te izmir turizmi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 2014 Ocak-Kasım döneminde İzmir'e gelen yabancı turist sayısı ve ana pazardaki son durumu değerlendirdi. 2014 yılında İzmir turizminin değer kaybettiğini ifade eden İşler, gelecek açısından endişeli olduğunu söyledi. Alsancak Limanı'na gelen turist sayısındaki azalmanın, izmir'in kruvaziyerinde meydana gelen azalmadan kaynaklandığını kaydeden İşler, "2014 izmir turizmi, maalesef kasım ayında da kendini toparlayamadı. 2014 izmir turizminde genel anlamda düşüşün devam ettiğini, İzmir turizminin kendine gelemediğini görüyoruz, izmir turizmi yoğun bakım altındadır. İzmir turizmi bu şekilde devam ederse sadece 2014 yılını eksi değerde kapatmakla kalmayacak, 2015 yılında da düşüşe devam edecektir." diye konuştu. 



'İZMİR 2014 YILINI EKSİ DEĞERDE KAPATACAK' 

Turizmde İzmir'in hakettiği payı şehrin bütçesinden alamadığını savunan...