29 / 04 / 2024

2015te kamu projeleri

2015te kamu projeleri

Kamu inşaatlarının azalması, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı tedirginlik ve artan maliyetler inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye başladı. Önceki yıl yüzde 7’yi bulan büyümenin 2014 sonu itibariyle yüzde 3-4 aralığında kalacağı tahmin ediliyor.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi! Gözler şimdi kamu projeleri desteğinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konut ve arsadan sonra kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Müteahhitler fiyat farkı düzenlemesinde beklentileri açıkladı!

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kamu ve mahalle müteahhitleri inşaatta istihdamı artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe istihdamlar arttı. Kamu sektörüne bağlı müteahhitlerin projeleri inşaat sektörüne hareketlilik kattı.

Kamu-özel iş birliği projeleri daha verimli hale getirilecek!

Kamu-özel iş birliği uygulamalarında etkinliği, verimliliği ve ekonomikliği sağlayacak olan yeni bir çerçeve düzenleme yapılacak.

Adıyaman'da kamu yatırımlarına hız verildi!

Adıyaman'da, yapımı devam eden kamu yatırım ve projeleri istişare toplantısında değerlendirildi. Toplantıda, kamu yatırımlarına hız verilmesi kararı alındı.

İzmir Torbalı'da kamu projeleri için arsa satışları yapıldı!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yeni hastane, demiryolları vagon onarım merkezi, asfalt üretim tesisi, okul binaları, mesire ve belediye hizmet alanları gibi projelerin hayata geçirilmesi amacıyla arsa satışları yapıldı.

Türk çimento sektörü mega projelerin etkisiyle hareketlendi!

Nuh Grubu'nun ortağı Rahmi Çuhacı, Türk çimento sektörünün 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi büyük kamu projeleri ile konut inşaatlarının etkisiyle hareketli bir dönem yaşadığını kaydetti.

Antalya'nın dev projeleri City Expo Fuarı'nda tanıtılacak!

Antalya’da bu yıl 16-18 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 6. Antalya City Expo - Antalya şehircilik ve teknoloji fuarında başta Büyükşehir Belediyesi’nin olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının Antalya için yapacağı dev projeleri tanıtılacak.

Çimento sektörü iç pazarda büyümeye devam ediyor!

Büyük kamu projeleri ve özel sektörün emlak yatırımlarıyla çimento sektörü iç pazarda büyümeye devam ediyor. Sektörün 2015 yılında da en az yüzde 5 büyümesi bekleniyor.

İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını İZKA yapıyor!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı...

İZKA İzmir'in ilk 'yeşil' kamu binasını yapıyor!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), hizmet binası hazırlıkları kapsamında İzmir'in ilk yeşil kamu binasını yapıyor. İZKA; ulusal ve uluslararası LEED projeleri uygulayan Altensis firması ile danışmanlık hizmet sözleşmesi imzaladı...

2015te kamu projeleri Haberi

2015te kamu projeleri

İnşaat sektörü Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynamaya devam ediyor. Ulaştırmadan enerjiye, altyapıdan kentsel dönüşüme devam eden devasa kamu ve özel sektör projeleriyle 2013 yılında yüzde 7 gibi yüksek bir büyüme hızı yakalayan sektör, 2014 yılında hız kesti. Dünya ekonomisinde devam eden çalkantıların Türkiye ekonomisi üzerinde oluşturduğu baskı ve özellikle yılın ikinci yansında yükselişe geçen döviz kurlarının yarattığı tedirginlik inşaat sektörüne de olumsuz yansımaya başladı. Özel inşaatlar yüzde 3.8 oranında artmasına rağmen, sektör performansında çok yüksek paya sahip olan kamu inşaatlarının yüzde 2’ye varan oranda azalması, sektörün daralmasında büyük rol oynadı. Dolayısıyla ilk çeyrekte gerçekleşen yüzde 5.2 gibi yüksek büyüme oranının ardından daralma başladı. İkinci çeyrekte yüzde 2.7’ye gerileyen büyüme oranı, üçünçü çeyrekte yüzde 1’e düştü. Yapılan değerlendirmeler, daralmanın...