27 / 04 / 2024

2016 da dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

2016 da dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor. Peki, dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Manisa'da beş taksitle 21 dükkan satılacak!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı Halitpaşa'da yer alan 21 adet dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 14 Kasım tarihinde yapılacak.

Ankara'da 13 adet arsa ile 3 adet dükkan satılıyor! İhalesi 21 Eylül'de! 

Ankara Pursaklar Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Pursaklar ilçesi, Pursaklar, Sirkeli, Saray ve Yeşilova mahallelerinde yer alan 13 adet arsa ile 3 adet dükkanı satıyor. Peki Ankara Pursaklar'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor! 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

Konut ve dükkan atayanlar dikkat! Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor. 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

O ilimizde çok sayıda dükkan ve dubleks daire satılıyor! Dizlerinizi dövmemek için acele davranın!

Çok sayıda dükkan ve dubleks dairenin satışa çıkarıldığı belirtildi. Muş'ta daire, dubleks daire ve dükkanlar (47 adet) açık artırma ile satışa çıkıyor.

Karşıyaka’da 149 adet AVM dükkanı icradan satılıyor! İhale bedeli 7 milyon 850 bin TL!

İzmir Karşıyaka’da Ege Park Mavişehir AVM'de 149 adet dükkan icradan satışa çıkarıldı. 7 milyon 850 bin TL olan ihale 20 Şubat 2023’te saat 09.00’da gerçekleştirilecek.

Meram Belediyesi, Konya'da 6 taksitle KDV'den muaf dükkan satacak! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya'da 6 taksitle dükkan satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

Ankara Büyükşehir, İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt San ve Tic A.Ş., İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor. İşte yatırımcıların merak ettiği o gayrimenkul satışıyla ilgili diğer detaylar ve fiyat bilgisi...

Çarşamba Belediyesi 24 ay taksitle 27 ev ve dükkan satacak! Ev ya da iş yeri almak isteyenlere büyük fırsat!

Samsun İli Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun Çarşamba'da yer alan 27 ev ve dükkan için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Ankara'da 25 lojman ve 1 dükkan satılıyor! 110 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara'da Hazine'ye ait 25 adet kamu konutu ve 1 adet dükkan satışa sunuldu. Peki satışa sunulan kamu konutlarının ve dükkanın fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Bolu'da 988 yeni dükkan inşa edecek!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu'da 988 yeni dükkan hayata geçirecek.

TOKİ Hatay'da 464 konut ve 24 dükkan inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay Antakya'da 464 konut ve 24 adet dükkan inşa edecek.

2016 da dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir Haberi

2016 da dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor.


Ancak Borçlar Kanunu'nda yapılan düzenlemeler gereğince işyerinde sözleşme serbestisi uygulanıyor. Dükkan sahipleri 2020 yılına kadar sözleşmelerine bağlı kalmak şartı ile istediği oranda zam yapabiliyor.


2020 yılından sonra ise dükkan sahiplerinin ÜFE oranlarında zam yapması zorunlu oluyor. Kira hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Sözleşmesi Nisan 2016'da yenilenen işyeri kiralamalarında kullanılacak oranlar:


Sözleşmede ÜFE yazıyorsa;

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,40 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde0,75 artış, bir önceki yılın aynı ayına...