29 / 04 / 2024

2016 Dar mükellefler için kira geliri rehberi

2016 Dar mükellefler için kira geliri rehberi

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Emekliye emlak vergisi muafiyeti 12 soruda tüm detaylarıyla! 

Yeni Asır gazetesi yazarı Faruk Erdem bugünkü yazısında emlak vergisini kaleme aldı. Faruk Erdem yazısında emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemediğini belirterek, önemli detaylara değindi. İşte Erdem'in o yazısı...

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Milyonlarca mükellefini ilgilendiriyor! Vergi düşüyor!

Gayrimenkul ve amortismana tabi tutulan kıymetlerin yeniden değerlendirmesine ilişkin çerçeve genişlerken mükellefler için daha düşük oranlı vergi imkanı sunuluyor.

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alarko GYO'nun 2020 yılı gelir tablosu mükellefler vergi dairesine sunuldu!

Alarko GYO'nun 2020 yılı dönemine ait gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde büyük mükellefler vergi dairesine sunuldu ve Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenemedi.

Milyonlarca vergi mükellefi dikkat! Bugün son gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkule sahip olan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Bu tarihlerde vergilerini ödemeyen mükelleflere ise para cezası kesilecek. 

Vergi mükellefleri dikkat! Son 3 gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek. 

Vergiye uyumlu mükellefler cezalandırılıyor mu?

Bazı vergi mükellefleri, yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5’ini ödeyecekleri gelir/kurumlar vergisinden muaf tutulacak.

Kısıtlamadan muaf 65 yaş üzeri mükellefler için vergi süreçleri başladı!

1 Haziran itibarıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan 65 yaş ve üzeri mükelleflerin, mücbir sebep dönemine ilişkin beyanname ve bildirimleri 16 Haziran gün sonuna kadar verilecek.

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

Mükellefler için vergi bilmecesi!

Daralma kaynaklı nakit sıkıntısı vergi mükellefleri zora soktu. Yeni bir yapılandırmayla beraber vergi barışı bekleniyor.

Vergi davasından vazgeçen mükellefe indirim!

Vergi davalarından istinaf ya da temyiz sürecinde vazgeçen mükellefler, mahkeme lehine kararıyla vergi tutarının yüzde 60'ını, aleyhine kararda ise vergi tutarının tamamıyla cezanın yüzde 75'ini ödeyecek ve indirim yapılacak.

2016 Dar mükellefler için kira geliri rehberi Haberi

2016 Dar mükellefler için kira geliri rehberi

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanıyor. Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek?


Dar mükelleflerin kira gelir vergisi ile ilgili olarak GİB tarafından hazırlanan Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016 şu şekilde;


Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016


GİRİŞ

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanmakta ve bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi olmaktadır. Bu anlamda dar mükelleften kasıt, ikametgâhı Türkiye’de bulunmayanlar veya bir takvim yılı içinde devamlı olarak Türkiye’de altı aydan fazla oturmayanlardır.


Bu rehber, 2015 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren dar mükelleflere; kira gelirine konu mal ve haklar,...