03 / 05 / 2024

2016 ekonominin lokomotifi

2016 ekonominin lokomotifi

Mersin İnşaat Sektörünün önde gelen firmalarından Akkoyuncu İnşaatın başarılı isimlerinden Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün 2016'da da ekonominin lokomotifi olacağını söyledi.

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ekonominin lokomotifi sanayide çarkların dönmeyi sürdürdüğünü açıklayarak, "Bayram tatili döneminde düşen endeks, ağustosta toparlanarak aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 1 arttı." dedi.

İnşaat sektöründe zam krizi!

200’ün üzerinde alt sektörde oluşturduğu talep ve istihdamlarla ekonominin lokomotifi olarak belirtilen inşaat sektörü, inşaat demiri fiyatlarında yüzde 116’ya ulaşan yükselişin yanında bir diğer önemli girdisi olan çimentoda da aynı durumla karşı karşıya. 

Gayrimenkul 2021'de de yıldız olabilir!

2020 yılında ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü bu özelliğini 2021'de de koruyabilir. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran gayrimenkul en güvenli yatırım araçlarından biri olarak yatırımcısını sevindirmeye devam edecek yorumunda bulundu. 

Artan maliyetler konut projelerini nasıl etkiledi?

Artan maliyetler ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü virüsün etkilerini silmek amacıyla harekete geçti. Birçok emlak şirketi yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Müteahhitler, “Umutsuzluğa yer yok. Bugünler geçip güzel günler gelecek” diyor.

İnşaat sektörü krizde ağır darbe mi aldı?

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı mı?

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

Tuncay Yıldırım: Konut kredi faizleri düşmeli!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe vergi indirimlerinin kalıcı hale getirilmesini, konut kredi faizlerinin düşmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörüne devlet destekleri devam etmeli!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe devlet desteklerinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Satış ofislerine günlük ziyaretçi 4 bini geçti!

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe son günlerde yaşanan durgunluğun önüne geçmek için devreye alınan milli seferberlik hamlesi dün başladı. 

İmar barışı ve KDV indirimi ekonomiyi canlandıracak!

Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe son dönemde alınan ekonomik kararlar hakkında açıklamalar yaptı. 

Gayrimenkul sektörü yeni düzenlemelerle hareketlenecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, hükümetin vergi düzenlemelerine ilişkin yazılı açıklama yaparak ekonominin lokomotifi konumundaki inşaat ve gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğini söyledi..

2016 ekonominin lokomotifi Haberi

2016 ekonominin lokomotifi

Akkoyuncu İnşaat adına açıklamasını sürdüren Serkan Akkoyuncu, inşaat sektörünün ekonomiyi canlandıran ve hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi. Son 5 yıllık süreçte inşaat sektörünün patlama yaptığını belirten Akkoyuncu, yeni yaşam alanlarının açılması ile birlikte inşaat sektörünün ülke ekonomisinde lokomotif görevi üstlendiğini söyledi. 


KENT EKONOMİSİ DE BÜYÜYOR 

Sektörde yaşanan dinamizmin, hareketliliğin ve büyümenin Mersin ekonomisine de etki edeceğini belirten Akkoyuncu, "Emlak sektörü ülke genelinde gösterdiği büyümeyi, Mersin'de de göstermiştir. Özellikle yeni konut alanlarının açılması ile birlikte yatırımcı Mersin'de inşaat sektörünün büyümesi için proje ve planlarını yapmıştır. Dolaylı olarak sektörde yaşanan bu büyüme ile birlikte Mersin'in kazancı, kârı, istihdamı, kısaca diğer çalışma alanlarını da olumlu şekilde etkilenmiştir ve bundan sonraki süreçte de devam edecektir" dedi. 


KUZEYE VE BATIYA DOĞRU BÜYÜME DEVAM ETMELİ

Nüfus, ekonomik...