02 / 05 / 2024

2016 fed faizi

2016 fed faizi

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını son dönemdeki olumsuz küresel ekonomik ve finansal gelişmeler nedeniyle değiştirmedi.

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

FED faizi artırdı dolar düştü! İşte son dakika dolar alış satış fiyatı...

Türkiye'de merakla takip edilen dolar kuru ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararından sonra hafifte olsa düşmeye başladı. Peki, Dolar/TL kuru alış-satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Fed’den 25 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyor!

Para piyasalarında Fed’in gelecek haftaki toplantısında faizi 25 baz puan artırması Haziran başından beri ilk kez yüzde 100 olarak fiyatlanmaya başladı.

Fed faizi beklendiği kadar erken düşürmeyecek!

Bridgewater Üst Yatırım Yöneticisi (CIO) Bob Prince, enflasyonla mücadelenin sona ermekten oldukça uzak olduğunu ve çekirdek enflasyonu düşürmenin gerçekten çok zor olacağı uyarısını yaptı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Dolar tam  10 gün sonra bu kadar olacak! Peş peşe açıklandı! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak

Amerika Merkez Bankası Fed dün piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed faizi 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Dolar güne dalgalı başlarken 10 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu. ! Peş peşe açıklandı! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak

Altını olanlar dikkat! Bu defa bambaşka bir tahmin geldi

Fed faizi 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'ye çıkarttı. Altın ve Bitcoin fiyatları ile ilgili kritik tahmin yapıldı. İşte tüm detaylar...

Fed'in ardından ECB de faizi artırdı ve 14 yılın zirvesine çıkardı

ABD Merkez Bankası Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası politika faizi karalarını açıkladı. Faiz artırımı furyası devam ederken Fed'in şahin tavrının süreceği şeklinde yorumlanan tavrının pay piyasaları üzerinde satış baskısı yarattığı ifade edildi.

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Fed Başkanı Aralık ayı için yumuşama sinyali verdi

Fed'in merakla beklenen faiz kararı açıklandı ve politika faizi 75 baz puan artışa gidildi. Böylece faiz oranı 3,75 - 4 bandına yükselirken, kararın ardından düzenlenen basın toplantısında "yumuşama sinyali" geldi.

'Fed faizi yüzde 5'e çıkacak ve 2023 sonuna kadar da indirmeyecek'

Fed Kasım ayında ne yapacak? Faizleri yüzde 5'e çıkarıp duracak mı? Faiz indirimi ne zaman başlayacak? Dolar karşısında zayıflayan gider finansal enstrümanlar yükselişe ne zaman geçecek? İşte iki ayrı tahmin.

FED 75 baz puanlık faiz artışına gitti! 

ABD Merkez Bankası (Fed) bugün 75 baz puanlık faiz artışına gitti. Bu şekilde doların patronu, faizi yüzde 3,25'e yükseltti. Peki, dolar ve altında son durum ne? İşte piyasalarda son durum...

2016 fed faizi Haberi

2016 fed faizi

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını son dönemdeki olumsuz küresel ekonomik ve finansal gelişmeler nedeniyle değiştirmedi. Fed, ayrıca bu yıla ilişkin faiz artış beklentisini aşağı yönlü revize etti.


Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük mart toplantısı sona erdi.


Toplantının ardından yayınlanan karar metninde, FOMC üyelerinin gösterge faiz oranını yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit tutma kararını 1'e karşı 9 oyla aldığı belirtildi.


''Küresel gelişmeler risk teşkil ediyor''


FOMC karar metninde küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin risk teşkil etmeye devam ettiği, bu nedenle federal fonlama oranının yüzde 0,25-0,50 aralığında kalması kararı alındığı belirtildi.


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ekonomistler, ABD’deki zayıf talep ve küresel ekonomiye ilişkin karamsarlık nedeniyle faiz artırımı beklemiyordu.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada global ekonomideki gelişmelerin risk yaratmaya devam ettiğini belirten FED,...