29 / 04 / 2024

2016 içmesuyu tesisleri

2016 içmesuyu tesisleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bu yıl içerisinde 27 baraj, 2 HES, 52 sulama, 13 büyük taşkın, 29 içmesuyu ve 7 atıksu tesisi olmak üzere toplam 130 tesisi tamamlayacağız" açıklamasında bulundu.

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

Sakarya'da içmesuyu hattı çalışmaları sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 11 mahallede çalışmaları sürüyor. SASKİ 11 mahalle için 3 proje ile 11 milyon lira yatırım yapıyor.

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Sakarya Geyve ve Taraklı için ihale zamanı!

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Geyve ve Taraklı’nın 47 mahallesi için hayata geçirilecek içmesuyu projesinde çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Sakarya Ferizli yeni altyapıya kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, şehir genelinde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. SASKİ, şehrin birçok noktasında içmesuyu ve kanalizasyon hatları, arıtma tesisleri inşa ederken lokal problemleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor.

Antalyaspor Tesisleri bugün açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "Antalyaspor'a en iyisi yakışır" sloganı ile Döşemealtı'da inşa ettiği ve kısa süre önce kulübe devrettiği Antalyaspor Tesisleri, bugün törenle hizmete açılıyor.

Akçay Barajı'nın gövde yüksekliği 25 metreye ulaştı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ tarafından Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Akçay Barajı’nda gelinen son nokta ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Sakarya'nın 3 ilçesine içmesuyu deposu inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin muhtelif yerlerinde modern içmesuyu depo inşa çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını açıkladı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

2016 içmesuyu tesisleri Haberi

2016 içmesuyu tesisleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl içerisinde 27 baraj, 2 HES, 52 sulama, 13 büyük taşkın, 29 içmesuyu ve 7 atıksu tesisi olmak üzere toplam 130 tesisi tamamlayacaklarını açıkladı.


Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, Bakanlık olarak son 13 yılda 123 milyar lira yatırım yaptıklarını belirtti.


320'si baraj olmak üzere 3 bin 107 tesisi tamamladıklarını, 3 milyar 500 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlatan Bakan Eroğlu, 2002'de 20.8 milyon hektar olan orman varlığının geçen yıl  22.3 milyon hektara çıktığını, geçen yıl fidan üretiminin 333 milyon adede ulaştığını kaydetti.


2016-2019 arasında 1 milyar fidanı daha toprakla buluşturacaklarını aktaran Bakan Eroğlu, 2008'den bu yana 41 bin 714 okul, bin 548 sağlık ocağı ve hastane bahçesinde,...