28 / 04 / 2024

2016 inşaat sahası verileri

2016 inşaat sahası verileri

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapıldı. Bu inşaatlar metrekare olarak yaklaşık 25 bin futbol sahasına eşit.

Çin'de inşaat çökmesi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi! 

Çin’de inşaat sahasında yaşanan  çökme nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaatında son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaat sahasında ve kent meydanı alanında incelemeler yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaat tam gaz!

Atatürk Havalimanı yerleşkesinde geniş bir alanda oluşturulan inşaat sahasında iş makineleri ve hafriyat kamyonları ile hummalı bir çalışma yapılıyor.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Taksim'de 2019 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası yükseliyor. Hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunacak.

Ümraniye'deki metro inşaatındaki göçükte dinamit şüphesi!

Dudullu-Bostancı metro inşaat sahasının da olduğu caddede meydana gelen göçük sonrası 2 kişi hayatını kaybetmişti. Göçük altında kalan Mehmet Altun ve Güray Halat'ın daha önce yakınlarına “Dinamit patlamaları duyuyoruz ve çok korkuyoruz” dediği iddia edildi.

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da yer aldığı caddede göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait olan güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında göçük altında kalan 2 güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Aksaray'da alt geçit projesinin inşaatı sürüyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray için en önemli projelerden biri olan Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesinin inşaat sahasında denetimler yapıldı.

Kırıkkale'de inşaat sahasında iş sağlığı eğitimi verildi!

İstihdam seferberliğinin ikinci adımı olarak devreye konulan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri dahilinde Kırıkkale'de inşaat sahasında, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi..

Çin'de inşaat iskelesi çöktü!

Çin Hubey eyaletinde eğlence parkı inşaat sahasındaki iskele çöktü. 6 kişinin yaralandığı kazada 9 kişide hayatını yitirdi. 59 kişi arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

2016’da 25 bin futbol sahası genişliğinde inşaat yapıldı!

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapıldı. Bu inşaatlar metrekare olarak yaklaşık 25 bin futbol sahasına eşit.

İnşaat yasağı 2016 bitti!

Bu sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bugün sona eriyor. 16 Ekim 2016 tarihi itibariyle önümüzdeki sene yaz dönemine kadar turistlik alanlardaki inşaat çalışmaları devam edebilecek.

Konya Afşar Barajı'nın inşaatı yüzde 74 bitti!

Devlet Su İşleri (DSİ) Konya 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afşar Hadimi Barajı ve Göksu Havzası Yamaç Arazilerinin Sulanması İnşaatında incelemelerde bulundu. Yüzde 74’ü tamamlanan Afşar Hadimi Baraj inşaat sahası gezen yetkililer tesisin son durumunu değerlendirdi.

TOKİ Kütahya Gediz Konutları'nın inşaatında son durum!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, TOKİ 4. Etap 353 konutlarının inşaat sahasında incelemede bulundu.

2016 inşaat sahası verileri Haberi

2016 inşaat sahası verileri

Türkiye'de toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapılırken bu inşaatların metrekare olarak yaklaşık 25 bin futbol sahasına eşit olduğu ve toplam tutarının 184 milyar 172 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yapı ruhsatlarına ilişkin verilerine göre 2016'da belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının bir önceki yıla göre; bina sayısı yüzde 5.5, yüzölçümü yüzde 7.3, değeri yüzde 15.4, daire sayısı yüzde 10.6 arttı. Yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 2016'da 202 milyon 321 bin metrekare iken bunun 112.8 milyon metrekaresi konut, 48.2 milyon metrekaresi konut dışı, 41.3 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. İnşaatların yüzölçümü, 25 bin 200 futbol sahası büyüklüğüne ulaşıyor.


Sabah 


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


Türkiye genelinde toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapılırken bu...