29 / 04 / 2024

2016 kira beyanname sistemi

2016 kira beyanname sistemi

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira geliri olanlar dikkat! İşte beyanname şartları!

31 Mart'ta sona erecek olan kira beyanname için yıllık sınır 6 bin 600 lira, işyerinde ise brüt-stopaj dahil 49 bin lira olarak hesaplanacak. İşte kira geliri için belirlenen beyanname şartları...

Kira beyanname dönemi bitiyor! Son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında elde edilen kira gelirleri belli şartlarda vergilendiriliyor. 26 Mart'ta sona erecek olan kira beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira beyanname sisteminin kapsamı genişletiliyor!

Maliye Bakanlığı , mükelleflere Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde defter kayıtlarını özel şifre ile tutabilmelerine imkan getirecek yeni bir uygulama başlatıyor...

2016 kira geliri payı beyanları 27 Mart'ta sona erecek!

Para Dergisi Yazarı Talha Parlak Mart ayındaki yazısında, menkul sermaye iradı (MSI) olarak adlandırılan kar payı, faiz ve benzeri gelirlerin vergilendirilmesini kaleme aldı...

1.5 milyon gayrimenkul sahibi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olan 1.5 milyon kişi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, işyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanların da kira gelir beyanı vermeyeceğini belirtti.

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..

Akmerkez GYO 2016 kira değerleme raporunu yayınladı!

Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 28 adet bağımsız bölümüne ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Döviz bazında kira artışı 2016!

Kira sözleşmesi Türk lirası ile kurulabildiği gibi yabancı para ile de kurulabiliyor. Sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kiraya zam yapılabiliyor. Peki, döviz bazında kira artışı 2016 nasıl olur?

Kira zam oranları Nisan 2016!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kiracıya yapılacak zammın dönemin üretici fiyat endeksi oranında olması gerekiyor. İşte kira zam oranları Nisan 2016..

İşyeri kira artış oranı Nisan 2016!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Nisan 2016..

Konut kira artış oranı Nisan 2016!

2016 yılı Nisan ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara mal sahipleri zam yapma hakkına sahip oluyor. ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. İşte konut kira artış oranı Nisan 2016..

2016 Nisan kira artış oranı!

Yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. kiracıya ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapılamıyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte 2016 Nisan kira artış oranı..

Kira artış oranı hesaplama Nisan 2016!

Kira sözleşmesi 2016 Nisan itibariyle yıllık olarak yenilenen kiracılara, yeni kira döneminde uygulanmak üzere kira zammı yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte kira artış oranı hesaplama Nisan 2016 örneği..

2016 kira beyanname sistemi Haberi

2016 kira beyanname sistemi

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

2016 yılı için konut kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 600 TL oldu. Buna göre 2015 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


İnternet üzerinden beyanname verilebilmesi için "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ne 1-25 Mart tarihleri arasında giriş yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?


Kira beyanname sistemine giriş..


https://intvd.gib.gov.tr/kirabeyan/ adresine girdikten sonra; Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine aşağıda yer alan yöntemlerle giriş yapabilirsiniz;


1.“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile, 


2.“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


3.Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin...